Books Outlet

Viitorul amintirilor. Proza scurta (Editura: Humanitas, Autor: Italo Svevo ISBN 9786067797343)

Viitorul amintirilor. Proza scurta (Editura: Humanitas, Autor: Italo Svevo ISBN 9786067797343)
Preț: 47,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-734-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 508
Format: 13x20 cm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Traducere, repere biobibliografice, postfata si note de Mihai Banciu

Important prozator italian al secolului XX, Italo Svevo a avut o lunga prietenie cu James Joyce, fiind de notorietate faptul ca i-a inspirat personajul Leopold Bloom din Ulise. Cele mai multe traduse pentru prima data in limba romana, povestirile cuprinse in volumul de fata ofera o privire caleidoscopica asupra obsesiilor lumii europene in urma cu o suta de ani. Surprinzator sau nu, ele coincid in mare parte cu cele ale omului contemporan. Povestirea care da titlul acestei selectii ilustreaza o tema ce amprenteaza intreaga opera a lui Italo Svevo, si anume in ce fel „actiunea memoriei se poate misca in timp asemenea evenimentelor insesi“.

Preocuparea pentru evolutiile din tehnica si medicina, fenomenul imbatranirii pus in relatie cu suferinta si moartea, atat din perspectiva individuala, cat si sociala, literatura ca vehicul al supravietuirii, memoria si visul, spatiul si timpul in geografia personala, erosul si, nu in ultimul rand, exploatarea unor elementele camuflate de autobiografie situeaza proza scurta sveviana la nivelul marilor sale romane.

„Nu putem face abstractie, iar aceasta cu referire la toate operele lui Svevo, de ceea ce constituie insasi calitatea lui esentiala: pasiunea pentru adevarul uman, dorinta lui continua de a sonda, dincolo de aparentele fenomenale ale fiintei, in acea zona subterana si intunecata a constiintei in care oscileaza si se tulbura evidentele cele mai consacrate.“ — EUGENIO MONTALE

Pe coperta: Piero Marussig, Seara la Trieste (detaliu)

RECENZII

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0463 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.