Books Outlet

Viata e reala doar atuncit cand EU SUNT ( Editura: Herald, Autor: G. I. Gurdjieff ISBN 9789731115719 )

Viata e reala doar atuncit cand EU SUNT ( Editura: Herald, Autor: G. I. Gurdjieff ISBN 9789731115719 )
Preț: 32,00 RON
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-973-111-571-9
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 267
Format: 13X20
Categoria: Psihanaliza

DESCRIERE

Aceasta este prima si singura editie autorizata in limba romana a lucrarii „Viata e reala doar atunci cand «Eu sunt»”, sau cea de-«A Treia Serie» din „Despre Tot si din Toate” scrisa de G. I. Gurdjieff, traducerea si publicarea acesteia fiind realizate cu sprijinul Institutului Gurdjieff din Romania si al Institutului Gurdjieff Paris.

***********************

„Gurdjieff se adreseaza omului de astazi, celui care nu mai stie sa recunoasca adevarul sub diversele forme in care acesta i s-a revelat inca din cele mai vechi timpuri – acelui om profund nesatisfacut care se simte izolat, fara ratiune de a fi.

Insa, avand in vedere un astfel de om, cum sa fie trezita in el o inteligenta capabila sa discearna intre real si iluzoriu?

Conform lui Gurdjieff, adevarul nu poate fi abordat decat daca toate partile care constituie fiinta umana: gandirea, sentimentul, corpul sunt atinse cu aceeasi forta si in acel mod particular care este potrivit cu fiecare dintre ele, fara de care dezvoltarea va ramane unilaterala si va trebui sa se opreasca mai devreme sau mai tarziu.

Fara o intelegere efectiva a acestui principiu, orice munca asupra sinelui este condamnata sa devieze de la scopul acesteia. Conditiile esentiale vor fi intelese si interpretate gresit si vom vedea o repetare mecanica a unor forme de efort care nu vor depasi nivelul obisnuit.

Gurdjieff stia sa foloseasca fiecare circumstanta a vietii pentru a-i face pe oameni sa simta adevarul”.

Jeanne de Salzmann

***************************

 

„Eu sunt...? Oare ce s-a ales din acea senzatie deplina de mine insumi in intregime, care se afla in mine altadata imediat ce pronuntam aceste cuvinte in timpul procesului de amintire de sine...?

Este oare posibil ca aceasta aptitudine interioara dobandita cu pretul atator renuntari si auto-mortificari de tot felul, astazi cand actiunea acesteia asupra fiintei mele este mai necesara decat insusi aerul pe care il respir, sa fi disparut fara sa lase urme?

Nu, asta nu se poate... Ceva aici nu este just!

Aici este sigur altceva... sau daca nu, atunci tot ce se afla in sfera Ratiunii este ilogic.

Nu – puterea de a face eforturi constiente si de a asuma o suferinta voluntara nu este inca atrofiata in mine.

Conform cu tot trecutul meu si tot ceea ce ma asteapta trebuie inca sa fiu.

Eu vreau... si inca voi fi.”

G. I. Gurdjieff

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0959 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.