Books Outlet

Un yankeu la curtea regelui Arthur ( Editura: Astro, Autor: Mark Twain ISBN 9786068660387 )

Un yankeu la curtea regelui Arthur ( Editura: Astro, Autor: Mark Twain ISBN 9786068660387 )
-25%
Preț: 12,75 RON
17,00 RON (-25%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8660-38-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: 1
Pagini: 336
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

         Legile excesive și obiceiurile despre care se vorbește în această povestire au caracter istoric, așa cum au și faptele folosite pentru a le exemplifica. Nimeni nu pretinde că aceste legi și obiceiuri au existat în Anglia secolului VI; nu, se pretinde doar că, în măsura în care ele au existat în civilizatia engleză sau în alte civilizații ale unor timpuri mult mai îndepărtate, putem fi încredințați că nu e nicio calomnie la adresa secolului al VI-lea dacă presupunem că ele funcționau și atunci. Este pe deplin legitim să presupunem că oricare dintre aceste legi sau obiceiuri ar fi lipsit în acele vremuri îndepărtate, locul ei ar fi fost luat, cu abilitate, de una încă și mai proastă.

        Întrebarea dacă există acel lucru numit dreptul divin al regilor, nu-și află răspunsul în aceasta carte. A fost conside-rată o chestiune prea încurcată. Că în fruntea unui popor ar trebui să fie o persoană cu un caracter nobil și abilități excepționale, a fost un fapt dovedit și de netăgăduit. Că Divinitatea ar trebui să facă această alegere a fost, tot așa, un fapt dovedit și de netăgăduit; prin urmare, că El o și face, așa cum se susține, a fost o deducție inevitabilă. Dar asta numai până când autorul acestei cărți s-a întâlnit cu Madame Pompadour și Lady Castelmaine, și cu alte personaje nobile din aceeași categorie; acestea s-au dovedit a fi foarte greu de încadrat în schemă, așa că s-a considerat a fi mai bine ca această carte (ce trebuie să apară în această toamnă) să-și urmeze cursul, iar apoi să ne pregătim să rezolvăm problema într-o altă carte. Este, fără îndoială, un lucru ce ar trebui rezolvat și eu nu voi avea, oricum, nimic special de făcut iarna viitoare.

MARK TWAIN

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0474 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.