Un yankeu la curtea regelui Arthur ( Editura: Astro, Autor: Mark Twain ISBN 978-606-8660-38-7 )

Un yankeu la curtea regelui Arthur ( Editura: Astro, Autor: Mark Twain ISBN 978-606-8660-38-7 )
-20%
Preț: 12,00 RON
15,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8660-38-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: 1
Pagini: 336
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

Legile excesive și obiceiurile despre care se vorbește în această povestire au caracter istoric, așa cum au și faptele fo-losite pentru a le exemplifica. Nimeni nu pretinde că aceste legi și obiceiuri au existat în Anglia secolului VI; nu, se pre-tinde doar că, în măsura în care ele au existat în civilizatia engleză sau în alte civilizații ale unor timpuri mult mai în-depărtate, putem fi încredințați că nu e nicio calomnie la adresa secolului al VI-lea dacă presupunem că ele funcționau și atunci. Este pe deplin legitim să presupunem că oricare dintre aceste legi sau obiceiuri ar fi lipsit în acele vremuri în-depărtate, locul ei ar fi fost luat, cu abilitate, de una încă și mai proastă.

Întrebarea dacă există acel lucru numit dreptul divin al regilor, nu-și află răspunsul în aceasta carte. A fost conside-rată o chestiune prea încurcată. Că în fruntea unui popor ar trebui să fie o persoană cu un caracter nobil și abilități excep-ționale, a fost un fapt dovedit și de netăgăduit. Că Divinitatea ar trebui să facă această alegere a fost, tot așa, un fapt dove-dit și de netăgăduit; prin urmare, că El o și face, așa cum se susține, a fost o deducție inevitabilă. Dar asta numai până când autorul acestei cărți s-a întâlnit cu Madame Pompadour și Lady Castelmaine, și cu alte personaje nobile din aceeași categorie; acestea s-au dovedit a fi foarte greu de încadrat în schemă, așa că s-a considerat a fi mai bine ca această carte (ce trebuie să apară în această toamnă) să-și urmeze cursul, iar apoi să ne pregătim să rezolvăm problema într-o altă car-te. Este, fără îndoială, un lucru ce ar trebui rezolvat și eu nu voi avea, oricum, nimic special de făcut iarna viitoare.

MARK TWAIN

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0950 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.