Books Outlet

Teoria cunoasterii - Scrieri esentiale, vol. 2 ( Editura: Vellant, Autor: Bertrand Russell ISBN 9786069800591)

Teoria cunoasterii - Scrieri esentiale, vol. 2 ( Editura: Vellant, Autor: Bertrand Russell ISBN 9786069800591)
PRP: 39,90 RON (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,91 RON
Diferență: 3,99 RON
Promoția expiră la 30.09.2022
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-980-059-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 400
Format: 13x20 cm
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Al doilea volum din seria de Scrieri esențiale ale lui Bertrand Russell, ne pune față-n față cu textele despre teoria cunoașterii. Descoperim filosoful limbajului, logicianul și filosoful matematicii (cu rezumate din Principia Mathematica bine alese de editorii Robert E. Egner și Lester Denonn), epistemologul, istoricul filosofiei, filosoful domeniului economic, filosoful și comentatorul științei. Poate cel mai bogat în informație din seria Scrieri esențiale, acest volum este un manual pentru pasionații de filosofie și de istoria ideilor.
„La începutul interesului meu față de problemele lingvistice nu am sesizat câtuși de puțin dificultatea și complexitatea lor. Aveam doar sentimentul că sunt importante, fără a ști la început prea bine care erau acele probleme. Nu pretind să fi ajuns la completitudinea cunoașterii în această sferă, dar, în orice caz, gândirea mea a devenit treptat mai articulată, mai precisă și mai conștientă de problemele implicate.” – Bertrand Russell
Cine trebuie să citească această carte?
• Oricine este interesat de istoria ideilor
• Pasionații de filosofie interesați să-și împrospăteze cunoștințele despre scrierile lui Bertrand Russell
• Oricine este interesat să învețe de la marii gânditori ai lumii
• Studenții la filosofie, logică și lingvistică
Seria „Scrieri esențiale” cuprinde trei volume și se dorește a fi o introducere esențială în splendoarea filosofică a lui Bertrand Russell. Fiecare volum are pe copertă o interpretare a portretului filosofului realizată de un artist român. După Mihai Zgondoiu -autorul copertei „Credința unui om liber”, Lea Rasovszky crează coperta volumul 2 „Teoria cunoașterii”, ambele apărute în VERSANT, în traducerea lui Dan Crăciun.
Fragmente și recenzii:
,, Filosofia ar trebui să fie fragmentară și provizorie, aidoma științei; adevărul ultim aparține cerului, nu acestei lumi.”
Bertrand Russell, An Outline of Philosophy
,, Lucrurile principale care mi se par importante prin ele însele și nu doar ca mijloace pentru dobândirea altor lucruri sunt cunoașterea, arta, fericirea instinctuală și relațiile de prietenie sau de afecțiune.”
Bertrand Russell
,, Opiniile susținute cu pasiune sunt întotdeauna acelea pentru care nu există niciun temei solid; într-adevăr, pasiunea este măsura lipsei de convingere rațională a celui care susține ceva.”
Bertrand Russell, Sceptical Essays

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0293 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.