Books Outlet

Tarzan din neamul maimutelor (Editura: Andreas, Autor: Edgar Rice Burroughs ISBN 978-606-765-165-2)

Preț: 16,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-765-165-2
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 298
Format: 13x20

DESCRIERE

Creat de Edgar Rice Burroughs (01. 09. 1875 - 19. 03. 1950), romanul „Tarzan“ a apărut pentru prima dată, în 1912, în revista „The All-Story“.  „Tarzan din neamul maimuțelor“ („Tarzan of the Apes“) a fost publicat în 1914. Au urmat 23 de continuări, câteva versiuni ale altor autori, și nenumărate adaptări în alte medii, autorizate și neautorizate.

Tarzan este considerat unul dintre cele mai cunoscute personaje literare din lume. Acesta a apărut în filme, piese radio, adaptări pentru televiziune și benzi desenate. Au fost însă și numeroase parodii și lucrări piratate.

În „Tarzan din neamul maimuțelor“, primul volum original al seriei, autorul stabilește fundalul exotic și descrie trecerea, dură și palpitantă, spre bărbăție a băiatului care fusese crescut de un trib de maimuţe mari în inima junglei primitive. 

Deși E. R. Burroughs nu era un romancier elegant, el este considerat ca fiind un povestitor vivace. Majoritatea romanelor sale încă se tipăresc. Într-o cronică despre seria „Tarzan“, din 1963, criticii, deși subliniază câteva dintre deficiențele pe care cărțile acestuia le au ca opere literare, îl laudă pe Burroughs pentru că a creat o „figură de vis cu ochii deschiși“, convingătoare.

Alte scrieri care îl au ca personaj principal pe Tarzan: „Fiul lui Tarzan“, „Tarzan şi leul de aur“, „Întoarcerea lui Tarzan“, „Fiarele lui Tarzan“ etc. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0385 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.