Books Outlet

Strapungerea spre fiinta / Etapele maturitatii umane ( Editura: Herald, Autor: Karlfried Durck Heim ISBN 978-973-111-606-8 )

Strapungerea spre fiinta / Etapele maturitatii umane ( Editura: Herald, Autor: Karlfried Durck Heim ISBN 978-973-111-606-8 )
Preț: 26,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-111-606-8
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 203
Format: 13X20
Categoria: Psihanaliza

DESCRIERE

Unii se vor intreba daca maturitatea nu este un privilegiu rezervat senectutii.
Maturitatea nu este nici expresia unei predispozitii fericite, nici fructul natural al senectutii, ci rezultatul unui travaliu pe care omul il indreapta asupra sa.
Care este prima conditie in vederea dobandirii maturitatii? A recunoaste cu toata onestitatea ca ea ne lipseste. Trebuie sa luam limpede cunostinta de rezistentele noastre indreptate impotriva cresterii noastre interioare. Numai atunci vom avea acces la surse. Adversarul, necesar totusi, este Eul care separa si divzeaza ; iar sursa este fiinta noastra esentiala, obturata insa de Eu. A asculta vocea ei, a o intercepta nu doar in orele linistite, ci de-a lungul cotidianului dificil, chiar si in mijlocul muncii mecanizate, aceasta este munca noastra de prima necesitate.
Fara aceasta dezvoltare a sufletescului esential uman, omul ramane, oricare ar fi gradul de dezvoltare a aptitudinilor sale practice sau profesionale, doar jumatate de om, si aceasta inseamna imatur.
Majoritatea nu stiu ca aceasta lipsa de maturitate este extraordinar de raspandita in societate si ca ea este cauza multor esecuri atat pe plan personal, cat si pe plan familial si, deloc mai putin, pe plan social: lipsa de maturitate a barbatilor si a femeilor care ocupa posturi de prim-plan, este cauza unei multitudini de revagii in viata celor care sunt incredintati responsabilitatii lor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0742 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.