Sisteme politico-administrative europene

Sisteme politico-administrative europene
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-522-005-8
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 565
Format: 16x23

DESCRIERE

Cartea de fata este consacrata analizei sistemelor politice, dar si administrative, ale statelor europene. Elementele teoretice se imbina armonios cu cele practice, in incercarea de a reda cat mai riguros modul in care functioneaza democratiile europene. Creuzetul Europei ne-a permis sa realizam o expunere cuprinzatoare a sistemelor politice prezidentiale, parlamentare sau semiprezidentiale, asa cum structura de stat unitar, regional sau federal ne-a oferit posibilitatea sa expunem sisteme administrative complexe, care imbina traditia cu modernismul.
Prin problematica pe care o abordeaza, prin modul detaliat al prezentarii, prin stilul clar de expunere a informatiilor, lucrarea se detaseaza de peisajul publicistic al dreptului cumparat, fiind distinsa in anul 2007 cu premiul "Anibal Teodorescu" acordat de Uniunea Juristilor din Romania.
Cartea se constituie intr-un istrument util ce permite atat juristilor, functionarilor publici, studentilor si masteranzilor de la facultatile cu profil juridic si administrativ, cat si oricarei persoane interesate, sa aiba succes la informatii detaliate pentru documentare approfundata asupra modului de organizare si functionare a democratiilor consolidate din Europa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0801 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.