Books Outlet

Scrieri despre isihasm. Metoda tainica a ascultarii interioare ( Editura: Firul Ariadnei, Autor: Jean Yves Leloup ISBN 9789738682924 )

Scrieri despre isihasm. Metoda tainica a ascultarii interioare ( Editura: Firul Ariadnei, Autor: Jean Yves Leloup ISBN 9789738682924 )
Preț: 21,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-86829-2-4
Anul publicării: 2018
Pagini: 192
Format: 13x20 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Isihasmul (de la grecescul isihia: pace, linişte) este o tradiţie milenară care ne invaţă meditaţia şi rugăciunea in creştinism. Metodă ascetică şi mistică, isihasmul este fondat pe contemplarea şi invocarea numelui lui Iisus pentru a atinge comuniunea cu Dumnezeu. Jean-Yves Leloup, preot ortodox, ne transmite experienţa lui directă in urma pelerinajelor la Muntele Athos. Diferitele abordări istorice sau teologice din această lucrare, confruntarea lor cu antropologia comparată şi cu mărturiile contemporane fac din această carte un adevărat ghid in practica isihasmului. Acestă tainică tradiţie iniţiatică, incă prea puţin cunoscută in Occident, constituie o sursă de creştinism autentic şi ne dezvăluie o comoară a patrimoniului spiritual al umanităţii. 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0511 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.