Books Outlet

Pregatire intensiva Literatura Romana Bacalaureat 2016 ( Editura: Niculescu, Autor: Ion Popa, Marinela Popa ISBN 9789737489630 )

Pregatire intensiva Literatura Romana Bacalaureat 2016 ( Editura: Niculescu, Autor: Ion Popa, Marinela Popa ISBN 9789737489630 )
Preț: 24,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-748-963-0
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 192
Format: 16x23

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc in vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura romana. In prima parte a acestui auxiliar, sunt precizare modalitatile in care trebuie abordate textele literare studiate, in functie de cerintele subiectului ( tema si viziunea despre lume, particularitatile de constructie a unui personaj, relatia dintre doua personaje ).
Cea de-a doua parte a lucrarii contine notiunile de teorie literara necesare rezolvarii eseurilor de la subiectul al treilea, dar si a unora dintre cerintele de la primul subiect: genurile si speciile literare, structura  textelor liric, epic si dramatic, imaginarul poetic - tipuri de imagini si figuri de stil - notiunile de versificatie etc.
A treia parte cuprinde, mai intai, trei eseuri referitoare la trei etape importante din evolutia literaturii romane: curentul national popular ( pasoptismul ) si Dacia literara, junimismul si Societatea literar Junimea, modernismul, gruparea si revista Sburatorul. La acestea se adauga eseurile pe baza textelor literare ale scriitorilor canonici prevazuti in programa pentru bacalaureat, la textele epice si dramatice figurand toate cele trei tipuri de eseuri: tema si viziunea scriitorului despre lume, particularitatile constructiei unui personaj si relatiile dintre doua personaje.
Aceasta lucrare asigura o pregatire eficienta a candidatilor la examenul de bacalaureat datorita structurii continuturilor si accesibilitatii ei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0893 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.