Books Outlet

Povesti vindecatoare. Darul povestirii. Gradinarul credincios (Editura: Niculescu, Autor: Dr. Clarissa Pinkola Estés ISBN 9786063803505)

Povesti vindecatoare. Darul povestirii. Gradinarul credincios (Editura: Niculescu, Autor: Dr. Clarissa Pinkola Estés ISBN 9786063803505)
Preț: 19,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786063803505
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

Aceste povestiri care se întretaie cu eleganţă vorbesc despre pierdere, supravieţuire şi renaştere, fiind construite în jurul experienţelor unchiului scriitoarei, un ţăran fugit dintr-o Ungarie devastată de război, devenit ulterior, refugiat grădinar credincios şi un tezaur ambulant de poveşti, unul dintre „saltimbancii puşi pe şotii, bătrânii lăudăroşi, înţelepţii ursuzi şi bărbaţii atât de aproape de sfinţenie” din copilăria lui Estés.

 

Scrisă cu simplitate, sentimente profunde, ironie din belşug, dar şi cu optimism, Grădinarul credincios este, în esenţă, povestea unei fetiţe cu inima deschisă, care ştie să-i asculte pe bătrâni şi care a ajuns la maturitate ca să povestească ceea ce a văzut. Ea a devenit una dintre povestitoarele de prim rang ale zilelor noastre, mereu gata să le amintească cititorilor de toate vârstele despre „extraordinara forţă vitală ascunsă în miezul lucrurilor, care ne dă puterea să mergem mai departe în vremuri tulburi sau de tranziţie, o torţă stăruitoare ce nu piere niciodată”.

 

Aceasta este una dintre vechile binecuvântări care circulau în familia mea:

„CEL CARE VA RĂMÂNE TREAZ LA CAPĂTUL UNEI NOPŢI DE DEPĂNAT POVEŞTI VA DEVENI, CU SIGURANŢĂ, CEL MAI MARE ÎNŢELEPT!”

S-ar putea să fii tu. Sau s-ar putea să fim noi toţi.

 

„Cum să definesc această forţă spirituală a credinţei, a seminţei care cade pe pământul gol îmbogăţindu-l? Nu pot pretinde că înţeleg exact cum se manifestă, însă ştiu că, în grija ei, ceea ce pare pierdut se întoarce la noi, ceea ce pare imposibil ajunge să se realizeze, ceea ce pare pustiu şi gol se odihneşte de fapt şi aşteaptă ca seminţele sale binecuvântate să ajungă la noi, purtate de vânt vegheate de harul divin.”

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0666 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.