Books Outlet

Povesti din Cartierul Primaverii ( Editura: Curtea Veche, Autor: Lavinia Betea, ISBN 9786064400185 )

Povesti din Cartierul Primaverii ( Editura: Curtea Veche, Autor: Lavinia Betea, ISBN 9786064400185 )
-15%
Preț: 29,75 RON
35,00 RON (-15%)
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-44-0018-5
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 320
Format: 13X20
Categoria: Carte diversa

DESCRIERE

Proiectul Cartierul Primăverii a fost posibil datorită Uzinei de Gaze și Electricitate ca spațiu destinat funcționarilor săi. În vremea războiului, aici și-au închiriat comuniștii ilegaliști mai multe case conspirative. După cucerirea puterii, Cartierul Primăverii a devenit sediul demnitarilor comuniști. Aflate în proprietatea Gospodăriei de Partid, antrepriză creată după model sovietic pentru satisfacerea tuturor trebuințelor materiale ale „celor maI iubiți fii ai poporului“, casele, cu toate dotările corespunzătoare, erau repartizate deținătorilor de funcții în nomenclatura de partid. Locatarii din Casa Primăverii și-au rânduit viața de familie, relațiile și trebuințele după exemplul înaintașilor de la Kremlin.
Pentru locatarii din Cartierul Primăverii toate au fost „speciale“: rațiile de alimente, policlinicile, spitalul, școlile, paznicii, croitorii, magazinele, stațiunile de iarnă și de vară... Speciale sunt și poveștile lor despre fețele nevăzute ale puterii.
Din inima cartierului nomenclaturii s-a reconfigurat, în 1989, cercul deciziei și a influenței politice. Aceste povești de viață din Cartierul Primăverii constituie, în fapt, o miniatură a istoriei elitelor politice românești din ultimul veac.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0939 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.