Politici de locuire in Romania

Politici de locuire in Romania
Preț: 13,63 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-8491-04-5
Anul publicării: 2008
Pagini: 207
Format: 14x21
Categoria: Istoria Romaniei

DESCRIERE

Lucrarea Intre istorie si actualitate. Politici de locuire in Romania a lui Nicolae St. Noica se constituie intr-o sinteza a aspectelor legate de problematica locuirii pe teritoriul tarii noastre, de la Razboiul de Independenta pana in prezent. Dupa stiinta noastra este prima lucrare care abordeaza acest domeniu din perspectiva istorica, ceea ce ii confera un merit aparte.
Beneficiind de o bogata documentare, carte de fata isi propune sa situeze eforturile de urbanizare si crestere a confortului locuintelor din Romania intr-un context mai larg, european, aratand sinconismul din unele domenii si ramanerile in urma din altele.
Avand in vedere importanta tematicii si a demersului, consideram aceasta carte drept o contributie importanta la intelegerea culturii si civilizatiei romanesti din ultimii 125 de ani. Autorul lucrarii nu este numai un cercetator pasionat, ci si un practician de valoare. In perioada de ministeriat a domniei sale, Nicolae Noica a promovat o serie de acte normative importante pentru politica locuirii, dintre care amintim : legea pentru infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte; legea creditului ipotecar; legi privind reducerea riscului seismic la cladiri afectate de cutremure precum si legi pentru stimularea economisirii energiei termice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0913 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.