Books Outlet

Petrolul Ploiesti Istorie si Traditie Volumul I Inceputurile ( Editura: Karta Graphic, Autor: Razvan V. Fratila ISBN 9786068312996 )

Petrolul Ploiesti Istorie si Traditie Volumul I Inceputurile ( Editura: Karta Graphic, Autor: Razvan V. Fratila ISBN 9786068312996 )
Preț: 87,20 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-8312-99-6
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 335
Format: 21X30
Categoria: Cultura Generala

DESCRIERE

Acest prim volum cuprinde perioada 1924 - 1951 , pe care nu gresesc daca o numesc Perioada Juventus.
O perioada de pionierat in fotbalul romanesc, cu prezente  permanente in campionatele Romaniei Mari, cu jucatori exceptionali ( la acea vreme ) multi dintre ei selectionati in echipele nationale ale vremii, unii participand si la primul campionat mondial din 1930 - URUGUAY -, motiv pentru care avem obligatia morala, noi, martorii acestei prime aparitii sa spunem:
RESPECT, PRETUIRE SI OMAGIU pentru ARTIZANII JUVENTUSULUI anilor 1924 - 1951.
Tot in cadrul JUVENTUSULUI '' s-a nascut '' si '' simbolul '' Petrolului Modern pe nume ILIE OANA.
Gruparile Romcomit si Triumf, doua nume ale soccerului bucurestean al vremii, au fuzionat, dand astfel nastere clubului '' Juventus '', nume sub care s-a consacrat, devenind unul dintre cele mai puternice cluburi ale perioadei interbelice.
Cel dintai presedinte si fondator al noului club a fost italianul Ettore Brunelli, care era si presedintele institutiei care sustinuse financiar clubul Romcomit si urma sa sponsorizeze nou infiintata grupare cu sediul pe bulevardul Regina Elisabeta.
In functia de secretar general era numit Sergiu Petrovici, iar culorile noii entitati sportive erau albastru - rosu, preluate de la clubul pastorit de omul de afaceri din Peninsula.
Ca orice club de legenda, '' Juventus '' Bucuresti a avut o istorie bogata ce avea sa fie continuata si intregita de urmasa sa, Petrolul Ploiesti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1308 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.