Books Outlet

Pedagogi romani, Medalioane si interviuri ( Editura: Didactica si Pedagogica, Autor: Anton ilinca ISBN 978-973-30-3782-8 )

Pedagogi romani, Medalioane si interviuri ( Editura: Didactica si Pedagogica, Autor: Anton ilinca ISBN 978-973-30-3782-8 )
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-30-3782-8
Anul publicării: 2015
Pagini: 464
Format: 17X24
Categoria: Document

DESCRIERE

Ideea de fond a cartii profesorului Anton ilinca - Pedagogi Romani . Medalioane si interviuri - este de a arunca o punte inapoi in timp, pentru a regasi nu numai operele fundamentale, in buna parte uitate, de la temelia traditiei noastre pedagogice, dar si de a ne lasa absorbiti de starea de spirit, de climatul emotional, de contextul spiritual in care au trait, s-au confruntat cu istoria si cu ei insisi cei din generatiile dinaintea noastra.
Cel mai mare spatiu in interiorul cartii il ocupa conceptiile contemporane, intentia autorului fiind aceea de a contribui, pe aceasta cale, la intensificarea si la adancirea dialogului fructuos dintre cercetatorii prezentului. interviurile realizate de profesorul Anton Ilinca privilegiaza interogativitatea, reflexivitatea, interactivitatea.
Lectura biografiilor pedagogilor romani contemporani si a interviurilor realizate cu acestia ne provoaca meditatii care tulbura fiinta noastra tainica si ne deschid o lume senina, in care lucrurile inceteaza sa fie necunoscute, parand sa dobandeasca pentru noi un fel de afinitate si sa raspunda, ca prin minune, aspiratiilor noastre fundamentale. Fiecare cu adevarul sau, spun adesea postmodernii.
Aceasta cugetare nu este marturia caracterului arbitrar al tuturor afirmatiilor noastre: ea exprima obligatia fiecaruia dintre noi de a cauta o imagine a lumii care da tuturor capacitatilor constiintei noastre satisfactia cea mai inalta, de a mentine si de a largi fara incetare aceasta perspectiva originala asupra intregului univers care formeaza esenta fiintei noastre.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0907 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.