Books Outlet

O cronica necunoscuta din vremea lui Mihai Viteazul. Nurenberg - 1603 ( Editura: Andreiana, Autor: Hieronimum Ortelium Augustanum ISBN 978-606--989-051-6)

O cronica necunoscuta din vremea lui Mihai Viteazul. Nurenberg - 1603 ( Editura: Andreiana, Autor: Hieronimum Ortelium Augustanum ISBN 978-606--989-051-6)
Preț: 200,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606--989-051-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 902
Format: 20,5x29 cm
Categoria: Istoria Romaniei

DESCRIERE

„Lucrarea de faţă o dedicăm împlinirii celor 418 de ani de când Mihai Viteazul suportă moarte martirică pe Câmpia Turzii, la puţin timp după ce îşi văzuse visul cu ochii: Moldova, Muntenia şi Transilvania unite într-un singur stat. Deși nu este o carte în care prezența lui Mihai Viteazul este dominantă, ne este dat să cunoaștem prin conținutul ei epoca lui Mihai Viteazul cu toate evenimentele care se petreceau în tot Imperiul Romano-german (spațiul ungar, austriac, românesc, german și italian), cu accent în spațiul unguresc, dat fiind faptul că autorul cărții este un (necunoscut) ungur. Cartea pe care ne-o dorim ediție de text este o impresionantă cronică, care redă evenimentele care s-au petrecut în spațiul amintit începând cu anul 1452, cu victoria lui Huniade şi moartea sa, cu insistenţe pentru evenimentele din perioada lui Mihai Viteazul. Onomastic și biografic autorul cărţii nu ne este cunoscut (lipsindu-i cărții primele 26 de file și neaflând încă un exemplar în țară și peste hotare), dar maniera în care prezintă evenimentele, complexitatea lor, exactitatea şi mai ales competenţa de a le surprinde cu autenticitate dovedesc că prezentările sunt făcute de un martor ocular implicat şi apropiat autorităţilor timpului şi aflat în mijlocul evenimentelor“. Pr. Vasile Oltean

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0547 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.