Books Outlet

Noul Cod Penal si 11 legi uzuale 30 Ianuarie 2015 ( Editura: Hamangiu ISBN 9786062701352 )

Noul Cod Penal si 11 legi uzuale 30 Ianuarie 2015 ( Editura: Hamangiu ISBN 9786062701352 )
Preț: 15,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-27-0135-2
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 335
Format: 13X20
Categoria: Legislatie

DESCRIERE

Realizat de o echipa de practicieni - judecatori si avocati, sub indrumarea distinsului Profesor Nicolae Volonciu, acest comentariu al noului Cod de procedura penala este diferit de alte lucrari publicate pana acum, inclusiv fata de comentariile publicate sub imperiul vechiului Cod de procedura penala.
Textele de lege sunt grupate si analizate pe institutii, iar explicatiile, cu un caracter unitar si mai accesibil cititorului, sunt axate in special pe urmatoarele aspecte:
Comparatia dintre noul Cod de procedura penala si Codul din 1968 stabileste concordantele dintre legea veche si legea noua, prin evidentierea diferentelor, acolo unde institutia are continuitate, respectiv prin prezentarea principiilor si institutiilor noi, in situatia in care acestea nu au corespondenta in reglementarea anterioara;
Punctele de vedere exprimate evalueaza in ce masura vechile opinii doctrinare sau solutii jurisprudentiale ori de unificare a practicii pronuntate in recursuri in interesul legii isi mentin valabilitatea sub imperiul noului cod;
Abordarea din perspectiva practicianului anticipeaza posibilele probleme care ar putea aparea in interpretarea si aplicarea noilor dispozitii, propunand solutii inclusiv in cazurile in care nu exista reglementari explicite.
Metoda de cercetare aleasa, limbajul clar folosit, tratarea sistematica si integrata a materiei confera acestei carti valentele unui indrumar de referinta pentru practicieni si teoreticieni in corecta intelegere si aplicare a normelor procesual penale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0831 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.