Books Outlet

Mostenirea Elenei Lupescu si statul comunist ( Editura: Curtea Veche, Autor: Diana Mandache, ISBN 9786064400161 )

Mostenirea Elenei Lupescu si statul comunist ( Editura: Curtea Veche, Autor: Diana Mandache, ISBN 9786064400161 )
-15%
Preț: 38,25 RON
45,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0016-1
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 286
Format: 15x21 cm
Categoria: Istoria Romaniei

DESCRIERE

Cu 40 de ani în urmă, moștenirea Elenei Lupescu a reprezentat un subiect care a înfierbântat o scenă mai puțin vizibilăa României comuniste, constituindu-se într-unul dintre cele mai importante procese internaționale ale epocii Ceaușescu.
Fascinată este interacționarea în rețele tip pânze de păianjen a unor firme de avocatură sau case de licitații, prieteni și rude, diplomați, servicii secrete, ajungând uneori să se întrepătrundă pe un teritoriu comun, să se întâlnească din obligație sau în mod voit, să colaboreze sau să conteste decizii. În acest demers au fost implicate mai multe state prin contactele pe care autoritățile române le-au inițiat îndeosebi în Portugalia, Elveția, Spania, Franța, Olanda, R. F. Germania, Anglia, Brazilia, Mexic, SUA, Canada.
Moștenirea Elenei Lupescu și statul comunist descrie modul de lucru al personajului diplomatic, juridic și cultural, infiltrat de Securitate, parte dintr-un sistem limitat din interior de solicitările financiare pe care le presupunea orice acțiune judiciară internațională de anvergură.
Diana Mandache

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0977 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.