Books Outlet

Mitul copilului rasfatat ( Editura: Herald, Autor: Alfie Kohn ISBN 978-973-111-512-2 )

Mitul copilului rasfatat ( Editura: Herald, Autor: Alfie Kohn ISBN 978-973-111-512-2 )
Preț: 41,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-111-512-2
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 348
Format: 13X20

DESCRIERE

Potrivit lui Alfie Kohn, important este nu cum si cat ne iubim copiii, ci cum percep ei iubirea pe care le-o purtam. In Mitul copilului rasfatat, autorul analizeaza ind etaliu tocmai aceasta perceptie si efectele conditionarilor, prin cateva concepte definitorii pentru personalitatea copiilor mici sau a tinerilor: stima de sine, tarie de caracter, autodisciplina, autocontrol au autoreglare. Pedepsele si recompensele, notele si premiile, alta directie de studiu a lucrarilor lui Alfie Kohn, se subordoneaza aici imaginii pe care si-o creeaza copiii asupra propriei persoane, in urma relatiei cu parintii si a interactiunilor din institutiile de educatie. De aceea, mitul copilului rasfatat ofera atat o revizuire istorica a metodelor de crestere a copiilor bazate pe control psihologic si a sistemului educational axat pe note si competitie, cat si o evaluare a ultimelor studii si publicatii in domeniu, permitand o mai buna intelegere a teoriilor expuse.
Astfel, primele capitole au in centru perspectiva parintilor si a profesionistilor in educatie, printr-o analiza critica a stereotipurilor despre parintii permisivi sau elicopter, iar ultimele abordeaza aceleasi teorii din perspectiva influentei pe care aceste practici o au asupra copiilor.
Mitul copilului rasfatat extinde viziunea dincolo de familie sau de institutia educationala, plasand fiecare enunt in context socio-cultural, economic si politic. Critica sociala prezenta in toate lucrarile lui Alfie Kohn creeaza, in Mitul copilului, un nou concept si un nou dizerat: sa crestem rebeli! Copii care vor avea capacitatea nu doar de a le raspunde parintilor, ci de a regandi lumea, nu doar de a ajuta la stransul mesei, ci de  a reconstitui societatea, nu doar oameni mai buni, ci si cetateni mai capabili.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0892 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.