Books Outlet

Miorita Izvorul nemuririi ( Editura: Alcor, Autor: Victor Ravini ISBN 9789163703874 )

Miorita Izvorul nemuririi ( Editura: Alcor, Autor: Victor Ravini ISBN 9789163703874 )
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-91-637-0387-4
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 340
Format: 17X24

DESCRIERE

Miorita este una din marile opere clasice ale literaturii universale, a spus teoreticianul literar austriac Leo Spitzer. Este o poezie aparent simpla, dar in fond extre, de complexa, care a starnit entuziasmul occidentalilor si, in contextul miscarilor de emancipare nationala din Europa de la mijlocul  secolului al XIXI-lea, i-a facut sa vada ca un popor, care a putut crea o adevarata capodopera, are dreptul sa aiba un stat propriu. A fost momentul crearii statului national Romania.
Din ce cauza Miorita a starnit controverse atat de mari, incat, in ultima vreme, unii o considera dauantoare? Creatorii populari nu puteau, nicidecum, sa compuna si sa lase ceva daunator pentru urmasii lor. Cum sa fi devenit astfel pentru noi, cei de azi?
S-a intamplat ceva cu versurile sau cu capacitatea noastra de a le mai intelege? Din ce cauza  una din marile opere clasice ale literaturii universale a devenit inacceptabila in propria tara?
Un poem devenit national uneste poporul. Cum se face ca acest poem dezbina? de unde vine atat aversiune a unora impotriva lui? Nu cumva de la intelegerea grabita si gresita a versurilor?
Tot ce ni se pare concret in Miorita sunt simboluri. Mai suntem oare capabili sa descifram metafore si alegorii create de strabunii nostri?
Cine este ciobanul din Miorita, cum se raporteaza el la natura si la univers? Care este mesajul multimilenar al textului?
Bazat pe analiza sutelor de variante ale Mioritei, pe numeroase lucrari si opinii, autorul incearca sa raspunda la aceste intrebari .

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Traditii si Obiceiuri Romanesti -

Cele mai vândute cărți

Created in 0.1398 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.