Books Outlet

Mic Dictionar Scolar pentru clasele I-IV ( Editura: Lizuka Educativ, Autor: Prof. Dr. Vasile Anca Irina, Mihailescu Mirela ISBN 9786069343869 )

Mic Dictionar Scolar pentru clasele I-IV ( Editura: Lizuka Educativ, Autor: Prof. Dr. Vasile Anca Irina, Mihailescu Mirela ISBN 9786069343869 )
-20%
Preț: 16,00 RON
20,00 RON (-20%)
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-606-93438-6-9
Anul publicării: 2013
Pagini: 211
Format: 14X21
Categoria: Limba Romana

DESCRIERE

Lucrarea Mic dictionar scolar  pentru clasele I-IV a fost scrisa cu scopul de a ajuta elevii din ciclul primar sa faca fata cerintelor din ce in ce mai ridicate si sa se pregateasca pentru Evaluarea Nationala.
Acest dictionar este scris in spiritul traditiei lexicografice romanesti, aceea a descrierii semantice ilustrate cu citate si este imbogatit cu variante lexicale si uneori fonetice. Caracterul lucrarii este unul universal deoarece am inclus in lista de cuvinte a dictionarului nostru nume de sarbatori, de popoare, nume de demnitati, de unitati de masura etc. Astfel am ajuns la un corpus bogat care da masura vorbitorilor contemporani de limba romana. Lucrarea ofera date necesare cunoasterii uzului limbii romane. Enunturile ilustrative vin sa confirme justetea definitiei, o completeaza, o nuanteaza.
Dictionarul nostru datoreaza mult lucrarilor lexicografice anterioare, din care a retinut o buna parte a informatiei, insa numai dupa o atenta reevaluare a ei. Informtia cuprinsa in dictionar este indispensabila comunitatii de vorbitori. La fel ca in manuale se regaseste suma de cunostinte recunoscute ca valabile, la care s-a ajuns in decursul vremii prin valorificarea traditiei.
Atat cuvintele cat si sensurile acestora au fost alese tinandu-se cont de criteriul frecventei in limba actuala.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0979 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.