Books Outlet

Masurari Tehnice clasa 10 ( Editura : LVS Crepuscul , Autor : Carmen Leonte , Ion Ionescu , Cristina Jilaveanu , Ion Ezeanu ISBN 973-8265-55-X )

Masurari Tehnice clasa 10 ( Editura : LVS Crepuscul , Autor : Carmen Leonte , Ion Ionescu , Cristina Jilaveanu , Ion Ezeanu ISBN 973-8265-55-X )
-10%
Preț: 16,20 RON
18,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-8265-55-x
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 152
Format: 20x30

DESCRIERE

In contextul in care informatia se reinnoieste continuu , scoala este un element cheie atat in pregatirea profesionala , cat si in dezvoltarea capacitatii si a dorintei de a invata pe tot parcursul vietii.Noile tehnicii de instruire si formare profesionala in sistemul de invatamant romanesc trebuie abordate pornind de la cerintele tuturor categoriilor interesate : elevi , profesori , angajatori.
Pregatirea fortei de munca in conformitate cu standardele europene presupune ca instruirea sa se bazeze pe strategii moderne de predare , invatare si evaluare , centrate pe elev.
Manualul se adreseaza elevilor de clasa a X -a care studiaza in clase cu profil tehnic , filiera tehnologica , din care se vor desprinde urmatoarele domenii de specializare : electronica si automatizari , electrotehnica , telecomunicatii ,mecanica , textile , pielarie , constructii si lucrari publice.Avand in vedere dubla finalitate a liceului , filiera tehnologica si anume : dobandirea diplomei de bacalaureat pe de o parte si calificarea de tehnician pe de alta parte , continuturile prezentate in manual au ca scop dezvoltarea la elevi a unei arii extinse de cunostinte , abilitati si deprinderi necesare unei vieti adaptate la exigentele societatii contemporane , la cerintele pietei de munca si la necesitatea formarii profesionale la nivel european.
Manualul a fost elaborat pe baza curriculum-ului scolar pentru disciplina ''Masurari tehnice - clasa a X-a , filiera tehnologica , profil tehnic '' si respecta sugestiile metodologice continute in reespectiva programa .
Prin selectarea si sistematizarea unui bogat material bibliografic , continutul stiintific este complex si are caracter de noutate pentru literatura scolara , in sensul prezentarii ilustrate a unor instrumente si aparate de masurare de cea mai noua generatie.Tehnicile de masurare prezentate sunt actualizate , fara a neglija aspectele elementare care stau la baza disciplinei : marimi si unitati de masura , caracteristici metrologice , aspecte de legislatie etc.
Pe parcursul capitolelor sunt abordate aspectele teoretice si practice ale temelor , oferindu-se un numar suficent de exemple , aplicatii practice si sarcini de lucru , pentru ca elevii sa dobandeasca acele competente prevazute in Standardele de Formare Profesionala.
Aplicatiile practice , concepute ca lucrari de laborator si evidentiate prin sigla '' Experimenteaza'' , pot fi dezvoltate , in functie de specializarea vizata de elevi si de baza materiala a unitatii de invatamant.Pentru ca aceste activitati sa se desfasoare in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea accidentelor in unitatile scolare , manualul cuprinde in anexa o selectie a normelor de protectie a muncii si a masurilor de acordare a primului ajutor specifice activitatii in laboratoarele scolare.Aceasta selectie poate fi completata in functie de conditiile specifice de realizare a lucrarilor de laborator.Elevii vor fi instruiti periodic privind respectarea normelor de protectia muncii la efectuarea lucrarilor de laborator.
Conform conceptului ca evaluarea este implicita demersului pedagogic curent , testele de verificare de la sfarsitul fiecarui capitol , precum si sectiunile '' Verifica si consolideaza '' permit atat profesorului cat si elevului sa cunoasca in orice moment nivelul de achizitionare a cunostintelor si competentelor , sa identifice lacunele si cauzele lor si sa realizeze corectiile ce se impun in vederea reglarii procesului de predare -invatare .
La sfarsitul manualului sunt sugerate cateva posibile teme de referate accesibile elevilor de clasa a X a care sa-i stimuleze in activitatea de documentare si sa-i incite la noi achizitii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0972 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.