Books Outlet

Magia si fiintele fantastice din arhaicul romanesc ( Editura: Carpathia Rex, Autor: Cornel-Dan Niculae ISBN 978-606-93261-0-7 )

Magia si fiintele fantastice din arhaicul romanesc ( Editura: Carpathia Rex, Autor: Cornel-Dan Niculae ISBN 978-606-93261-0-7 )
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-93261-0-7
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 278
Format: 14X20
Categoria: Document

DESCRIERE

Obiectul prezentei lucrari sunt zonele crepusculare ale universului magic in care omul traditional al satului romanesc si-a cautat un ajutor, de multe ori un sens chiar.
Analiza folclorului medical si aplicatiile empirismului magico-medical din zona radianta a muntilor Carpati, este precedata de incursiunea in fantasticul primar al romanilor ( al daco-romanilor ), in ceea ce inseamna actul de agresiune sau de comunicare magica.
Ca si in studiul etnobotanicii magice romanesti ne intereseaza, sub aspect medical, acele metode terapeutice ce tin de magia arhaica, remedii magice si vraji, pe care ''stiinta'' le-a ocolit datorita irationalului aparent ce il contin, ca si din cauza faptului ca, de multe ori, acestea conduceau la un statut psihic special al bolnavului, pe care ''stiinta'' la un moment dat al evolutiei sale, fie nu il sesiza, concentrandu-se numai pe componenta materiala a actului terapeutic, fie nu il intelegea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0741 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.