Books Outlet

Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a V-a. Contine CD ( Editura: Intuitext, Autori: Catalina Popa, Onorica Tofan ISBN 9786068681764 )

Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a V-a. Contine CD ( Editura: Intuitext, Autori: Catalina Popa, Onorica Tofan ISBN 9786068681764 )
-10%
Preț: 22,97 RON
25,52 RON (-9,99%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8681-76-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 216
Format: 20,5x26 cm

DESCRIERE

 • Manualul de limba română clasa a V-a este conceput ca o experiență personală a elevului, acesta fiind participant activ. Elevii sunt puși în situația de a citi, de a scrie despre ceea ce citesc, de a vorbi despre ceea ce citesc și scriu.
 • Exerciții de tip PISA-PIRLS. 
 • Textele literare sau nonliterare sunt propuse ținând cont de particularitățile de vârstă ale elevilor, răspund intereselor şi curiozităţii lor. Scopul este să trezească interesul elevilor pentru lectură.
 • Organizarea lecțiilor în secvențe asigură:
  • Reactualizarea cunoștințelor;
  • Abordarea intuitivă a conținuturilor;
  • Explicarea noțiunilor și elementelor de teorie noi;
  • Fixarea cunoștințelor;
  • Dezvoltarea creativității.

Manualul conține o colecție impresionantă de texte suport, elevii având acces la oferta culturală a momentului prin texte din literatura consacrată, cu autori de referinţă ai culturii române (Ionel Teodoreanu, Marin Sorescu, Ana Blandiana, Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Alexandru Mitru, Barbu Ştefănescu Delavrancea), dar şi prin orientarea lecturii spre texte din literatura universală clasică şi contemporană (Lewis Caroll, Alice în Țara Minunilor, C. S. Lewis,  Cronicile din Narnia, J. K. Rowling, Harry Potter).

Manualul de limba română este structurat  pe şapte unităţi de învăţare cu titluri sugestive pentru tema  generală,  EU ȘI UNIVERSUL MEU FAMILIAR, care asociază coerent şi logic domeniile de conţinut: lectură, comunicare orală, redactare, elemente de construcţie a comunicării, elemente de interculturalitate. Ca urmare, studiul disciplinei se deschide cu orientarea elevilor spre cunoaştere prin explorarea mediului familial şi se continuă cu alte spaţii identitare - locul natal, cultura locală, regională, naţională - şi cu interferenţe, similitudini cu alte culturi, civilizaţia greco-romană.

Manualul cuprinde şi texte informative, tabele, organizatori grafici, grile, care vizează dezvoltarea competenţelor de selecţie şi sistematizare a unor informaţii, de organizare logică pentru motivaţia elevilor în dezvoltarea propriei personalităţi.

Fiecare activitate de învăţare este structurată în secvenţe care să respecte strategiile didactice recomandate de programa şcolară. Secţiunile numite Explorează!, Exprimă-ţi părerea!, Amintește-ţi!, Foloseşte-ţi cunoştinţele!, Exersează!, Dovedeşte-ţi creativitatea! sunt materializări didactice ale activităţilor de pre-lectură, lectură, post-lectură, de pre-ascultare/redactare, ascultare/redactare, post-ascultare/redactare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0534 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.