Books Outlet

Limba si literatura romana - manual pentru clasa a IX - a ( editura: Art, autori: Adrian Costache, Florin Ionita ISBN 9789731245263 )

Limba si literatura romana - manual pentru clasa a IX - a ( editura: Art, autori: Adrian Costache, Florin Ionita ISBN 9789731245263 )
-10%
Preț: 27,00 RON
30,00 RON (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-124-526-3
Anul publicării: 2013
Pagini: 189
Format: 20x27

DESCRIERE

Alcatuirea manualului de limba si literatura romana pentru clasa a IX-a s-a realizat in functie de cateva criterii, asupra carora programa insista cu deosebire: accesibilitate, atractivitate si valoare. Desi majoritatea textelor literare selectate apartin autorilor canonici, din dorinta de a indeplini si un al patrulea criteriu, varietatea, s-a apelat si la textele altor autori, cu ajutorul carora, s-a considerat ca se pot exersa in mod adecvat anumite competente.
Manualul este structurat in cinci module. El propune studiul integrat al limbii, al comunicarii si al textului literar. In consecinta, in cele mai multe cazuri, au fost preferate ca suport pentru aplicatiile din domeniul Limba si comunicare textele selectate pentru domeniul Literatura.
Fiecare capitol este realizat conform unui algoritm care presupune urmatoarele etape: Inainte de text, unde se urmareste o anticipare si o apropiere de atmosfera si de particularitatile creatiei care urmeaza a fi receptata, Textul, reprodus in totalitate sau, in cazul celor prea ample, fragmentar, Puncte de reper ( pe banda laterala ), care ofera un numar de sugestii pentru intelegere si interpretare, Explorarea textului, in care se formuleaza cerinte diverse, vizand competente de receptare si de producere a mesajelor in diferite situatii de comunicare, sesizarea unor valente stilistice, capacitatea de analiza, gandirea critica  etc, Evaluare curenta. Aplicatii, in care se propun diverse aplicatii ce pot fi efectuate atat in clasa cat si in casa, Dincolo de text, unde se fac conexiuni diverse cu alte opere literare ale autorului sau ale altor autori. Pentru a nu incarca prea mult manualul, studiul textelor auxiliare de la fiecare modul a fost conceput dupa un algoritm simplificat, de la caz la caz. In finalul fiecarui modul, sunt oferite cateva Sugestii pentru lectura suplimentara - recomandari ale unor scrieri din literatura romana si universala inrudite tematic cu textul studiat.
Fiecare capitol este insotit de note biobibliografice, in care sunt cuprinse date esentiale privind viata si opera autorului, Pe banda laterala, la Dictionar  literar, sunt inserate explicatii ale unor concepte / notiuni necesare in analiza tematica, structurala si stilistica a textelor. Dictionarul cultural contine informatii despre personalitatile, notiunile, citatele amintite in cuprinsul capitolului respectiv. Indicele de la sfarsitul manualului mentioneaza pagina unde poate fi gasit fiecare dintre conceptele / notiunile utilizate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.