Books Outlet

Limba si literatura romana / Aprofundarea si recapitularea notiunilor de gramatica si literatura ( Editura: Nominatrix, Autor: Maria Cobusneanu, Elena Simion, Adriana Todoran ISBN 9786069407455 )

Limba si literatura romana / Aprofundarea si recapitularea notiunilor de gramatica si literatura ( Editura: Nominatrix, Autor: Maria Cobusneanu, Elena Simion, Adriana Todoran ISBN 9786069407455 )
-10%
Preț: 13,50 RON
15,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94074-5-5
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 184
Format: 16X23

DESCRIERE

Cartea de fata apare din dorinta autoarelor de a-si valorifica bogata experienta, pe de-o parte, iar pe de alta parte, de a pune la indemana celor interesati un material complex si util. Volumul este un auxiliar didactic destinat elevilor din ciclul gimnazial care doresc sa obtina rezultate bune disciplina Limba si literatura romana, prin aprofundarea si exersarea problemelor prevazute de programele scolare in vigoare. De asemenea, cartea se adreseaza cadrelor didactice sau chiar parintilor implicati, ca un instrument menit sa consolideze abilitatile si competentele necesare oricarui elev aflat in situatia de a fi evaluat.
Structura volumului sustine, in sine, caracterul aplicativ al demersului celor trei profesoare si vizeaza realizarea / evaluarea competentelor generale si specifice: receptarea mesajului scris, din texte literare sin non-literare, in scopuri diverse ( prin dovedirea intelegerii unui text literar sau non-literar, pornind de la cerinte date, sesizarea corectitudinii si a valorii expresive a categoriilor morfo-sintactice, a mijloacelor de imbogatire a vocabularului si a categoriilor semantice studiate, a ortografiei si punctuatiei, identificarea valorilor etice si culturale intr-un text, prin exprimarea impresiilor si preferintelor personale ), utilizarea corecta, adecvata si eficienta a limbii romane in producerea de mesaje scrise, potrivit contextului de comunicare ( prin redactarea unor texte cu scopuri si destinatii diverse, adaptate la situatia de comunicare concreta, utilizarea - in redactarea unui text propriu - a cunostintelor de lexic si de morfo-sintaxa, folosind adecvat semnele ortografice si de punctuatie etc. )
Viziunea, atat din partea institutiilor evaluatoare, cat si din partea potentialilor utilizatori ai acestui instrument didactic , este una pragmatica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0899 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.