Books Outlet

Limba romana contemporana formarea cuvintelor ( Editura: Tiparg, Autor: Marin Z. Mocanu, Gheorghe Banica ISBN 9789737355478 )

Limba romana contemporana formarea cuvintelor ( Editura: Tiparg, Autor: Marin Z. Mocanu, Gheorghe Banica ISBN 9789737355478 )
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-973-735-547-8
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 150
Format: 14X20
Categoria: Limba Romana

DESCRIERE

Desi in privinta predarii problemelor referitoare la formarea cuvintelor in limba romana s-au inregistrat progrese insemnate in ultimii ani, se poate spune totusi ca scoala romaneasca de toate gradele nu acorda atentia cuvenita studiului lexicului in general si al formarii cuvintelor in special, supraevaluandu-se inca gramatica descriptiva si analiza gramaticala formala si subestimandu-se sau ignorandu-se aspectul normativ al multor chestiuni de ortoepie, ortografie, formarea cuvintelor si frazeologie.
Sunt considerente foarte serioase care pledeaza in favoarea schimbarii opticii traditionale potrivit careia predarea limbii romane echivaleaza cu predarea gramaticii acesteia. Lasand la o parte argumentul esential care deriva din conceptia structuralista privind elementele constitutive ale unei limbi si raporturile dintre ele, retinem aici motivele principale care fundamenteaza studierea aprofundata a lexicului si a procedeelor de formare a cuvintelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0838 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.