Books Outlet

In cautarea timpului pierdut / Sodoma si Gomora ( Editura: Art Grup Editorial, Autor: Marcel Proust ISBN 9786067103212 )

In cautarea timpului pierdut / Sodoma si Gomora ( Editura: Art Grup Editorial, Autor: Marcel Proust ISBN 9786067103212 )
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-710-321-2
Anul publicării: 2016
Pagini: 525
Format: 14X20
Categoria: Bestsellers

DESCRIERE

Tema inversiunii sexuale ( Proust prefera sa nu spuna homosexualitate, formula ce incepea sa se impuna, dar pe care el o gaseste prea germanica si pedanta, tradusa fiind in franceza dupa ziarele berlineze ) apare la Proust sub o forma mai mult sau mai putin directa, mai mult sau mai putin culturala ( referinte recurente la opera, dar si la biografia lui Baudelaire, la unele romane ale lui Balzac, la Socrate etc.) inca din primele scrieri.
Aceasta grila de lectura, multa vreme  ocultata, ignorata, sau abordata doar partial, cu timiditate, se dovedeste a fi foarte adecvata si productiva, capabila chiar a controla intreaga opera a lui proust. Inversiunea sexuala nu numai ca este principala cheie pentru a intelege tipul de sensibilitate proustiana, dar, ca tema, poate fi locul ideal de intalnire intre principalele obsesii ale viziunii proustiene, ale noului univers inventat de acesta: maladia, viciul, profanarea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0823 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.