Books Outlet

In cautarea timpului pierdut 2. La umbra fetelor in floare ( Editura: Art Grup editorial, Autor: Marcel Proust ISBN 9789731247304 )

In cautarea timpului pierdut 2. La umbra fetelor in floare ( Editura: Art Grup editorial, Autor: Marcel Proust ISBN 9789731247304 )
-20%
Preț: 26,40 RON
33,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789731247304
Anul publicării: 2018
Pagini: 528
Format: 13x20 cm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

La umbra fetelor în floare devine ceea ce Du côté de chez Swann fusese de asemenea, dar la un mod mai puţin flagrant, dacă putem spune astfel: o reflecţie nu numai implicită, dar şi insistent explicită asupra adevărului artei şi relaţiei dintre artist şi opera sa. Volumul La umbra fetelor în floare ar putea fi subintitulat «un tratat de poetică», într-atât de numeroase sunt aici referinţele la domeniul tuturor artelor, văzute ca având structuri izomorfe, oricând omologabile. Descriind un tablou de Elstir sau o frază muzicală de Vinteuil, Proust descrie propriul lui roman, alcătuirea şi «modul lui de funcţionare». Cheia de lectură a bucăţii muzicale, a tabloului, a paginii de literatură este totdeauna analogică, în virtutea ideii că totul este metaforă şi că «numai metafora poate dărui un fel de eternitate stilului»." Irina Mavrodin

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0937 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.