Books Outlet

Flexisecuritatea in raporturile de munca - concept strategic al dreptului muncii european ( editura: Sitech, autor: Gabriel Busu, ISBN 978-606-11-3638-4 )

Flexisecuritatea in raporturile de munca - concept strategic al dreptului muncii european ( editura: Sitech, autor: Gabriel Busu, ISBN 978-606-11-3638-4 )
-10%
Preț: 34,34 RON
38,15 RON (-9,99%)
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-606-11-3638-4
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 240
Format: 17x24
Categoria: Drept

DESCRIERE

Prezenta lucrare ambitioneaza sa realizeza analiza uneia dintre cele mai recente, dar in acelasi timp, mai controversate institutii juridice, izvor al conceptiilor juridice postmoderne, anume flexicuritatea. O face in mod atent, dovedind bune calitati de cercetator si o intelegere profunda a unui fenomen care depaseste nu numai granitele dreptului muncii, dar ale stiintelor juridice in general, pasind in domeniul economic si social.
Astfel, remarcam faptul ca autorul a cautat sa isi amplaseze exegeza in context romanesc, punand in lumina de fiecare data cand a fost posibil specificitatea dreptului romanesc in raport cu cel comparat european. Intr-adevar, lucrarea cuprinde o analiza ampla a tipurilor de flexicuritate intalnite pe continentul european, dela cel nordic pana la anumite abordari particulare proprii diferitelor sisteme ale vechilor state membre. Fundamentul unei astfel de abordari il constituie o consistenta bibliografie de drept comparat, lamuritoare pentru definirea conceptului si identificarea modalitatilor lui de implementare. Dar cele mai interesante incursiuni sunt cele realizate in cadrul propriului sistem de drept, autorul cautand astfel buna pozitionare a dreptului romanesc din punctul de vedere al flexicuritatii, atat in planul analizei de lege lata, cat si al propunerilor de lege ferenda.
Ajunsi aici, trebuie sa afirmam ca propunerile de modificare a legislatiei cu care culmineaza teza de doctorat cu privire la care referim sunt extrem de interesante si chiar provocatoare, in ansamblu, ele exprimand o viziune moderna si atractiva asupra unui sistem de drept care ar avea numai de castigat prin insusirea noilor abordari.
Este de apreciat cum, in fata unui concept atat de nou, dificil si controversat, autorul reuseste sa identifice jaloanele esentiale, sa opereze cuvenitele clarificari si sa fundamenteze o teorie a flexicuritatii atat de necesara dreptului contemporan al muncii.
Incontestabil, lucrarea se remarca prin temeinicie si profunzime, coerenta si spirit analitic. Aceasta, ca si utilitatea temei in ansamblu, actualitatea ei si perspectiva abordarii - o recomanda ferm pentru publicare (Prof. univ. dr. Raluca Dimitriu - Academia de Studii Economice Bucuresti)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.