Fizica manual clasa 11 F1 F2 ( Editura : LVS Crepuscul , Autor : Mihai Popescu , Valerian Tomescu , Smaranda Strazzaboschi , Mihai Sandu ISBN 978-973-7680-10-5 )

Fizica manual clasa 11 F1 F2 ( Editura : LVS Crepuscul , Autor : Mihai Popescu , Valerian Tomescu , Smaranda Strazzaboschi , Mihai Sandu ISBN 978-973-7680-10-5 )
-10%
Preț: 20,70 RON
23,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-7680-10-5
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 176
Format: 20x29
Categoria: Fizica 6 - 12

DESCRIERE

In grandioasa opera de realizare a unui tablou coerent , cuprinzator si nuantat al lumii fizice , cunoasterea stiintifica se bazeaza pe un fond anterior de cunostinte din domeniul respectiv cat si pe un fond general de cunoastere umana a celor mai valoroase domenii si , in primul rand , pe instrumentul logico-matematic disponibil in acel moment.Newton nu a fost doar un genial descoperitor al unor metode speciale , de o mare semnificatie , ci a organizat intr-o maniera unica faptele empirice cunoscute , demonstrand si o fantastica inventivitate in privinta metodelor matematice sau fizice de demonstratie , aplicabile in situatii fizice particulare.
Se poate afirma ca destinul l-a plasat pe Newton intr-un punct crucial al dezvoltarii spiritului uman.
Reamintim faptul ca inaintea lui Newton nu exista un sistem bine definit al cauzalitatii fizice , capabil de a reprezenta vreuna dintre cele mai adanci trasaturi ale lumii fizice . Sistemul de legi ale dinamicii , dat de catre Newton este un sistem universal , desi el a fost indus din experiente particulare , efectuate pe Pamant.Pentru a putea dovedi universitalitatea legilor acestui sistem , el trebuie aplicat miscarii astrelor ceresti , iar rezultatele calculului comparate cu observatiile astronomice.In acest scop , legile dinamicii au fost completate cu enuntul explicit al legii atractiei universale.
In sistemul de legi elaborat de Newton , unitatea Universului este dovedita nu ca o simpla unitate de structura , ci mult mai profund , ca unitatea unui sistem care in intregime , se supune unor legitati unitare.
Teoria electricitatii si magnetismului s-a dezvoltat de asemenea , pana in vremurile moderne sub imperiul ideilor fundamentale ale lui NEWTON .Chiar si revolutia produsa in electrodinamica si optica de Faraday si Maxwell , care a reprezentat primul mare progres principal la nivelul fundamentelor fizicii teoretice dupa Newton , s-a produs sun inraurirea ideilor acestuia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1132 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.