Books Outlet

Exercitii practice de limba romana clasa a 7 a

Exercitii practice de limba romana clasa a 7 a
-15%
Preț: 10,20 RON
12,00 RON (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-47-0746-1
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 105
Format: 19X23
Categoria: Culegeri

DESCRIERE

In contextul aplicarii noilor programe de limba si literatura romana, centrate pe formarea la elevi a competentelor specifice - competente derivate din cele generale si circumscrise celor opt competent-cheie prevazute de Cadrul Comun European de Referinta pentru limbi -, o lucrare de tipul celei de afta are rolul de a-l orienta atat pe profesor, cat si pe elevul din clasele 5-8 in activitatea de predare-invatare-evaluare. Ea pleaca de la premisa ca limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar trebuie predata si insusita ca o disciplina de cultura generala, al carei studiu nu are ca finalitate specializarea filologica a elevilor, ci construirea competentei de comunicare si a competentei culturale a acestora, "alfanetizarea" lor functionala in domeniu, fara a-i conduce catre abstractiunile teoretice din aria academica.
Volumul are, asadar, o structura complexa, adresanduu-se mai intai profesorilor de specialitate, ptrintr-o prezentare succinta si deschisa - fara a fi exhaustiva - a relatiei dintre vechea programa, noua programa si orientarile europene privind construirea la elevi a competentei de comunicare in limba materna. Partea cea mai intinsa a lucrarii ofera, in primul rand elevilor, prin varietatea exercitiilor propuse, o perspectiva pragmatica de abordare in procesul de invatare, prin implicarea constienta si aei competente reale de comunicare in limba romana, atat a elevilor din scolile cu predare in aceasta limba, cat si a celor din scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.