Books Outlet

Enigma cuantica (Editura: Prestige, Autor: Bruce Rosemblum ISBN 9786069237939)

Enigma cuantica (Editura: Prestige, Autor: Bruce Rosemblum ISBN 9786069237939)
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069237939
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 287
Format: 17X24
Categoria: Parapsihologie

DESCRIERE

O relatare sincera despre intalnirea dintre mecanica cuantica si constiinta umana.

In incercarea de a intelege atomul, fizicienii au construit mecanica cuantica, cea mai reusita teorie din stiinta si baza unei trimi din economia noastra.

Spre marea lor jena, ei nu au alfat ca, prin teoria lor, fizica se intalneste cu constiinta. Autorii Bruce Rosenblum si Fred Kuttner explica toate acestea intr-un limbaj non-tehnic, cu ajutorul unor povesti si anecdote imaginare despre cei care au elaborat teoria. Ei prezinta misterul cuantic in mod onest, subliniind ce este si ce nu este speculatie.

 

Descrierea pe care o face Enigma cuantica dovezilor cuantice experimentale, precum si prezentarea teoriei cuantice prin care sunt explicate, este indiscutabila. Dar interpretarea a ce inseamna toate acestea da nastere la controverse incinse.

 

Insa fiecare interpretare a fizicii cuantice implica si constiinta. Ca urmare, Rosenblum si Kuttner trec la a exploata constiinta insasi - si dau peste mecanica cuantica.

 

Liberul arbitru si principiile antropice devin chestiuni cruciale, iar conexiunea dintre constiinta si cosmos, sugerata de cosmologi cuantici de varf, depaseste orice paradigme. Cititorii sunt adusi la o granita unde stiinta speciala a fizicienilor nu mai este singurul ghid pe care sa te bazezi. In schimb, vor gasi acolo devezile si indiciile furnizate de mecanica cuantica, precum si capacitatea de a face propriile speculatii.

 

Bruce Rosenblum este profesor de fizica si fost Presedinte al Catedrei de Fizica de la Universitatea California, Santa Cruz.

 

Fred Kuttner este conferentiar in fizica la Universitatea California, Santa Cruz

 

Aceasta carte este unica. Nu cunosc nici un alt stil atat de artistic care abordeaza doua dintre cele mai mari mistere ale stiintei moderne, mecanicii cuantice si  constiintei. Aceasta a fost mult timp suspectata ca aceste mistere sunt cumva legate de tratamentul autorilor acestei spinoase probleme controversate care este  extrem de usor de citit. Cartea contine unele dintre cele mai clare expozitii din cate am vazut vreodata de natura ciudata si paradoxala ale lumii cuantice.

 

Enigma cuantica este o placere sa o citesc, si eu sunt sigur ca este destinata sa devina clasica.

Ascunde

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.