Books Outlet

Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei (Editura Curtea Veche, Autor: Carl Honore ISBN: 978-606-44-0257-8)

Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei (Editura Curtea Veche, Autor: Carl Honore ISBN: 978-606-44-0257-8)
-15%
Preț: 41,65 RON
49,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0257-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 384
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

„O lecție cu exemple concrete despre cum să faci să conteze fiecare moment.” - Los Angeles Times

Accelerăm pe zi ce trece: preferăm să mâncăm în grabă la restaurante fast-food în loc să gătim, apăsăm pedala nervoși și ne supărăm dacă prindem un stop, muncim într-un ritm infernal și ajungem acasă din ce în ce mai obosiți. Viteza a devenit un drog. Am uitat ce înseamnă să ne petrecem timpul cu propriii copii, să citim în liniște o carte sau să ne plimbăm. Și, mai grav decât atât, avem impresia că viteza cu care ne deplasăm în viață, fără să ne bucurăm de ea și fără să înțelegem aproape nimic de-a lungul ei, este ceva normal.

 

Carl Honoré sfidează această mentalitate. Îi demontează cele mai intime mecanisme, pentru că le cunoaște foarte bine: el însuși s‑a numărat printre adepții fanatici ai vitezei. Niciunul dintre domeniile vieții atinse de demonul accelerării nu rămâne necercetat și, pentru fiecare dintre ele, autorul are soluții simple și de bun-simț. Mesajul său nu trebuie înțeles ca un apel la trândăveală, ci ca un îndemn de a păstra echilibrul dintre încet și repede. Căci dacă ne redescoperim țestoasa interioară, s‑ar putea să ajungem în timp util la destinație, dar și să ne bucurăm de călătorie.

 

CARL HONORÉ (n. 1967) este un jurnalist canadian stabilit în Londra. A studiat limba italiană și istoria la Universitatea din Edinburgh. După terminarea studiilor universitare a lucrat ca asistent social cu copii ai străzii din Brazilia. A scris articole și reportaje pentru The Economist, The Observer, Miami Herald, Time, National Post, Houston Chronicle și alte publicații din Europa, Canada și America de Sud. După zece ani de activitate editorială intensă, a avut o revelație: pentru o viață mai împlinită și cu mai multe satisfacții, trebuie să încetinim ritmul. Această idee s‑a concretizat într‑o serie de cărți și conferințe de mare succes în întreaga lume. În scurt timp a devenit guru și ambasador al mișcării Slow. Honoré îi învață pe oameni despre efectele negative ale accelerării ritmului și le prezintă avantajele unei vieți mai relaxate. Mari companii precum Microsoft, Reuters, Citibank și L’Oréal au înțeles cât de valoroase sunt învățămintele fostului jurnalist și îl invită deseori să țină discursuri și seminare în fața angajaților și a managerilor. Conferința lui de pe platforma TED despre beneficiile unui ritm de viață încetinit are până în prezent 2, 8 milioane de vizualizări.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0524 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.