Books Outlet

Elemente de lexiocologie

Elemente de lexiocologie
-10%
Preț: 10,80 RON
12,00 RON (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-689-014-7
Anul publicării: 2005
Pagini: 148
Format: 16*23 cm
Coperta: Brosata

DESCRIERE

Aceasta lucrare este o sinteza a principalelor concepte din domeniul lexicologiei, disciplina de care se intereseaza in ultima vreme, din diferite motive, un public din ce in ce mai larg. A cunoaste fenomenele care stau la baza constituirii lexicului romanesc inseamna, de fapt, a intelege configuratia si evolutia unui aspect foarte important al limbii romane. Lexicul nu este o multime intamplatoare de cuvinte, ci rezultatul unei evolutii istorice a unei limbi vorbite intr-o anumita zona geografica si, mai ales, intr-o anumita societate definita de obiceiuri si de mentalitati specifice. Acest domeniu al limbii este supus unor modificari foarte rapide, uneori surprinzatoare, care sunt determinate de evolutia generala a societatii.

Elevii, studentii, profesorii de limba si literatura romana, precum si toti cei pasionati de problemele studierii cuvantului vor gasi, intr-o prezentare accesibila, clara si convingatoare, elementele necesare intelegerii configuratiei lexicului romanesc. Lexicologia, departe de a fi o disciplina abstracta, este un spatiu dinamic al inventivitatii, intemeiat pe numeroase cunostinte din domenii dintre cele mai diverse. De aceea, lectura acestei carti este de un real folos pentru cultura generala si, mai ales, pentru cultura lingvistica a fiecaruia.

Cuprins:

1.. Lexicologie, lexicografie si disciplinele inrudite
2.. Cuvantul - unitatea fundamentala a lexicului si a limbii
3.. Lexicul sau vocabularul
4.. Semantica
5.. Etimologia
6.. Dinamica lexicului.
Liviu Groza este lector universitar la Catedra de limba romana a Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti, specialist in fonetica, fonologie si lexicologie, membru al Société de Linguistique Romane din Franta si autor a numeroase studii si cercetari lingvistice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Exercitii, Gramatica Limbii Romane clasele I- IV -

Cele mai vândute cărți

Created in 0.0668 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.