Books Outlet

Ei ma considera facator de minuni / Viata lui Arsenie Boca (Editura: Humanitas, Autor: Tatiana Niculescu ISBN 9789735060978)

Ei ma considera facator de minuni / Viata lui Arsenie Boca (Editura: Humanitas, Autor: Tatiana Niculescu ISBN 9789735060978)
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789735060978
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 205
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

„…La mine vine multă lume. Eu însă nu le fac nimic, decât stau de vorbă cu ei, îi îndrum – și când pleacă spun că au fost schimbați, și atunci ei mă consideră făcător de minuni.“ — ARSENIE BOCA, declarație din dosarul său de Securitate

 

„Arsenie Boca. Cine este acest om care dă sens şi speranţă atâtor vieți deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operaţiune de marketing religios, şi-atât? Are viaţa lui datele recognoscibile ale vieţilor de sfinţi ai creştinătăţii? Cum se face că un om preocupat de profunde căutări intelectuale şi care s-a declarat în repetate rânduri împotriva «minunismului» a ajuns să fie asociat atât de insistent cu miracolul, cu fantasticul, cu paranormalul? Am încercat să dau câteva răspunsuri scriindu-i povestea. Sunt încredințată că, dincolo de procesul de canonizare a lui Arsenie Boca și de controversele pe care acesta le stârnește, dincolo de turismul religios și de politicile bisericești, biografia lui este cel puțin la fel de pasionantă ca un pelerinaj la locurile secrete din noi înșine, unde se nasc deopotrivă spaimele și speranțele.“ — TATIANA NICULESCU

 

Fotografia de pe copertă: Arsenie Boca în 1946 (sursă: Arhiva CNSAS)

 

Ionuț Iamandi, „O privire rece asupra unui subiect cald“ (Dilema veche, iunie 2018)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.