Books Outlet

Dumnezeu, o amagire (Editura: Curtea Veche, Autor: Richard Dawkins, ISBN 9786064401496 )

Dumnezeu, o amagire (Editura: Curtea Veche, Autor: Richard Dawkins, ISBN 9786064401496 )
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0149-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 352
Format: 16x25,5 cm
Categoria: Carte diversa

DESCRIERE

O contribuție originală a lui Dawkins este examinarea cauzei persistenței îndelungate a religiei după săvârșirea revoluției științifice și a faptului că se pregătește o revenire a ei de proporții terifiante.
— Joan Bakewell, The Guardian

Dawkins le redă sentimentelor și emoțiilor umane propria lor valoare. Asta conferă criticii sale orientate împotriva religiei o forță imensă.
— Philip Pullman

Această carte a lui Richard Dawkins ar trebui să fie citită de oricine, ateu sau călugăr. Dacă raţionalismul ei nemilos nu te transformă într-un militant la un moment dat, înseamnă că nu ești viu.
— Julian Barnes

Richard Dawkins a devenit deosebit de popular în urma publicării, în 1976, a cărții The Selfish Gene, în care a făcut cunoscută teoria evoluției centrate pe gene și a introdus termenul de memă (idee, comportament sau stil care se răspândește de la un individ la altul în cadrul unei culturi). O altă idee care l-a consacrat a fost cea conform căreia efectul fenotipic al unei gene nu este limitat la corpul uman, ci se poate extinde în mediul înconjurător.
Pentru diversele sale contribuții în domeniul popularizării ideilor științifice, a fost recompensat cu numeroase premii, printre care Premiul „Michael Faraday“ (1990), Premiul Internațional „Cosmos“ (1997) și Premiul „Kistler“ (2001).

RICHARD DAWKINS (născut în 1941 la Nairobi, în Kenya) este etolog și biolog evoluționist britanic, profesor emerit la Universitatea din Oxford, vicepreședinte al Asociației Umaniste Britanice și membru al Societății Regale din Londra. A activat ca profesor-asistent de zoologie la Universitatea din Berkeley între 1967 și 1969, perioadă în care s-a opus cu fermitate intervenției militare din Vietnam.
Supranumit „rottweilerul lui Darwin“, Richard Dawkins este un apărător fervent al ateismului, raționalismului și al gândirii științifice și, în aceeași măsură, un critic acerb al creaționismului și al teoriei unui creator inteligent al universului.
În 2006 a creat Fundația „Richard Dawkins“ pentru Rațiune și Știință. A primit mai multe titluri de doctor la universități din întreaga lume. Astronomii l-au omagiat dând numele său unui asteroid.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.