Books Outlet

Dumnezeu nu este o carte ( Editura: Smart Publishing, Autor: George Dumitru ISBN 9786068956701)

Dumnezeu nu este o carte ( Editura: Smart Publishing, Autor: George Dumitru ISBN 9786068956701)
Preț: 53,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-8956-70-1
Anul publicării: 2019
Pagini: 464
Format: 14,5x20,5 cm
Categoria: Carte diversa

DESCRIERE

În „Dumnezeu nu este o carte”, George Dumitru operează o deconstrucţie radicală (cineva ar spune nemiloasă) a bibliolatriei, problema fundamentală a creștinismului din secolul 21. Lăsând la o parte întrebarea sterilă dacă Dumnezeu există sau nu, autorul se concentrează asupra impasurilor epistemologice și contradicţiilor pe care le implică ideea că Dumnezeu poate fi cuprins într-o carte. Fără să conteste relevanţa ei spiritual-morală, autorul demistifică totuși miturile esenţiale pe care creștinii le moștenesc prin tradiţie, cu privire la felul în care a fost scrisă Biblia. Dumitru abordează aceste informaţii pe baza unei agende academice foarte largi de cercetare, dar se inspiră și din propria experienţă de căutare a adevărului despre Biblie și divinitate, începând de la stadiul de fundamentalism religios și terminând cu cel de liber cugetător. Dincolo de aspectul teologic, lectura este instructivă în multe alte domenii, precum arheologia, istoria și antropologia biblică, oferind cititorului o lectură antrenantă și plină de surprize.

Edi Constantinescu

„…O carte excelentă. Bine scrisă, impecabil documentată și, cred, necesară mai ales pentru societatea românească. „Dumnezeu nu este o carte” este o premieră absolută pe piaţa literară românească. Nu știu ca vreun alt autor român să fi făcut o analiză critică a Bibliei atât de aprofundată și de comprehensivă.”

Remus Cernea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi

- Carte diversa

Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.