Drept international privat

Drept international privat
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-522-012-6
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 303
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cele 75 de hotarari judecatoresti selectate oglindesc functionarea principalelor insitutii ale dreptului international privat, calitatea rationamentului conflictual fiind, in unele cazuri, remarcabila. Au fost retinute, totodata si unele spete care au primit solutii discutabile, preferandu-se in aceste situatii intocmirea unor note critice, iar nu ignorarea lor.
Majoritatea spetelor sunt solutionate prin aplicarea legii nr. 105/1992 privind reglementarea raprturilor de drept international privat. Integrarea europeana a Romaniei determina ca, in anumite domenii-in special pe plan procesual-, dispozitiile Legii nr. 105/1992 sa cedeze in fata unor reglementari comunitare, dintre care trebuie mentionat in mod particular Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala. Pentru a spori utilizarea prezentei lucrari, spetele solutionate prin aplicarea legii nr. 105/1992, dar care, in prezent, ar intra sub incidenta Regulamentului (CE) nr. 22/2001, sunt insotite de note care analizeaza hotararea pronuntata din perspectiva acestui din urma act normativ.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1015 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.