Books Outlet

Drept comercial

Drept comercial
Preț: 54,90 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-973-115-226-4
Editura:
Anul publicării: 2009
Ediția: 4
Pagini: 413
Format: 16x23

DESCRIERE

Prezenta lucrare este o editie noua, actualizata, a cursului de Drept comercial cuprinzand legislatia, doctrina si jurisprudenta relevanta privind "materia comerciala".
Un spatiu important in lucrare este destinat problematicii societatilor comerciale potrivit ultimelor reglementari, respectiv Legea nr. 441/2006 si O. U. G nr. 82/2007 de modificare a Legii nr. 31/1990 republicata, privind societatile comerciale. Principiile guvernarii corporatiste au determinat un cadru legislativ in "cvasitotalitate" nou, privind constituirea, organizarea si functionarea societatilor comerciale, cu speciala privire asupra protectiei drepturilor actionarilor minoritari, asupra conducerii si administrarii societatilor comerciale pe baza sistemului unitar sau a sistemului dualist; fundamentul raporturilor juridice dinter administrator, director, pe de o parte si societatea comerciala pe de alta parte etc. O alta "institutie juridica ce formeaza substanta materiei comerciale" este insolventa comerciantilor si a altor categorii de debitori la caer se refera Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, care este analizata in detaliu, in cuprinsul lucrarii de fata.
Fiind destinat, in primul rand studentilor, cursul reprezinta un instrument de baza privind insusirea cunostintelor care formeaza"materia coemrciala" fara a avea pretentia epuizarii problemelor de drept teoretice si practice legate de interpretarea si aplicarea dispozitiilo legale.
Lucrarea este, in acelasi timp, o provocare la nmoi reflectii cu privire la posibilele probleme de drept legate de institutiile juridice tratate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0901 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.