Books Outlet

Dosarul Delta (Extra)terestrii suntem noi(Editura: Prestige, Autor(i): Emil Strainu, Emilian Dobrescu ISBN 9786069609590)

Dosarul Delta (Extra)terestrii suntem noi(Editura: Prestige, Autor(i): Emil Strainu, Emilian Dobrescu ISBN 9786069609590)
Preț: 85,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069609590
Editura:
Anul publicării: 2022
Format: 14X20
Categoria: Parapsihologie

DESCRIERE


Iubit si adulat de unii, negat si respins de altii, fenomenul ipotetic al contactului civilizatiei noastre cu ipoteticele civilizatii extraterestre face parte din cultura civilizatiei lui Homo Sapiens Sapiens, cu sau fara voia noastra.
Toata povestea probabil ca nu ar face atat de mult zgomot in multimedia daca nu ar fi grefata cel putin in parte pe un fenomen si mai galagios, si anume fenomenul OZN - UFO (al obiectelor zburatoare neidentificate) sau FAN (fenomene aeriene neidentificate), cum mai sunt denumite. 
Ideea unei incursiuni in crestomatia (chiar si partiala) domeniului citat este salutara si benefica pentru cititorul roman, mai ales cel din segmentul tanar, deoarece astazi este foarte greu, chiar avand la dispozitie internetul, sa-ti dai seama de amploarea si complexitatea fenomenului, nemaipunand la socoteala consumul mare de timp cerut pentru o ampla documentare.
Diferite evenimente si fenomene sunt prezentate prin prisma mai multor surse de documentare si puncte de vedere primind de cele mai multe ori interpretari diferite, unele chiar, insolite sau neasteptate.
Cu regret trebuie sa subliniez ca lucrarile aparute pe aceas! ta tema, pana in 1990, in Romania aveau de fiecare data un profund caracter stiintific, bineinteles raportat la cunoasterea de atunci, in raport cu marea cantitate de lucrari,, de taraba" (cu sutele) aparute acum, care nu cauta decat senzationalul ieftin si efemer si mai putin rigoarea stiintifica.
Cei doi autori ai prezentei crestomatii nu fac altceva decat sa prezinte o colectie foarte mare de fapte, intamplari si evenimente ce ies din tipicul comun, petrecute de-a lungul istoriei si care au ramas, cu toata stradania specialistilor, neelucidate.
Nu se dau solutii si nici rezolvari, ramanand ca cititorul sa-si formeze propria parere fata de faptele prezentate si sa emita teoriile personale, vizavi de cele petrecute si relatate din diferite surse. 
Autorii au lasat in mod intentionat mai multe puncte de vedere, chiar prezentari diferite ale aceluiasi fenomen tocmai pentru o mai buna intelegere si extrapolare a posibilelor solu! tii si rezolvari ale acestor enigme. 
Este laudabil ca se face apel la paleoastronautica, arheoastronomie, arheologie, epigenetica si, nu in ultimul rand, la filosofia stiintei. 
Cei doi autori, cu aceasta carte, nu au reinventat nici focul sau roata, dar deschid niste porti nebanuite in cunoastere pentru cei ce vor sa vada dincolo de cenusiul cotidian sau de obisnuitele,, stiri" din tabloide. 
Dincolo de orice, va trebui sa luam in calcul pregatirea celor doi autori, experienta si, nu in ultimul rand, curajul, pentru ca de regula subiectele in cauza sunt ignorate, dezavuate sau considerate neserioase, dar, nu uitati, pana la proba contrarie, cand aceste fenomene devin un bun public si le dispare aura de mister. 
Personal, consider ca lucrarea trebuie continuata cu un alt volum, la care sa se ia in calcul si reactia cititorilor, aducerea la zi a prezentei Crestomatii, ea putand fi un util instrument celor ce exploreaza zona stiintelor nonconventionale, de frontiera, a noologiei si in special a ceea ce numim fenomenele din spatiul subtil. 
Col. (rez.) prof. univ. dr Emil Stan
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0524 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.