Books Outlet

Dimitrie Cantemir. Teoretician si compozitor de muzica turca (Editura: Curtea Veche, Autor: Eugenia Popescu-Judetz, ISBN 9786064401342 )

Dimitrie Cantemir. Teoretician si compozitor de muzica turca (Editura: Curtea Veche, Autor: Eugenia Popescu-Judetz, ISBN 9786064401342 )
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-44-0134-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256
Format: 14,5x20 cm
Categoria: Carte diversa

DESCRIERE

Când ne gândim la muzica sfârșitului secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, ne vin în minte nume precum Bach, Haendel sau Vivaldi. Puțini știu însă că, în aceeași perioadă, Orientul cunoștea, la rândul său, un avânt al artei muzicii. Printre compozitorii de la curtea otomană se afla și tânărul Dimitrie Cantemir, trimis la Istanbul de tatăl său, domnul Moldovei, Constantin Cantemir. Dar viitorul cărturar nu s-a mulțumit doar să compună, ci a scris un tratat despre muzică și a creat un sistem de notare, care a reprezentat o inovație deosebit de importantă în epocă. 
 
Cartea de față are două părți. Prima parte deslușește contextul istoric și socio-cultural în care a fost conceput tratatul despre muzică al lui Cantemir, prilej cu care suntem familiarizați cu personalitatea complexă a viitorului domn al Moldovei, într-o incursiune plină de culoare în metropola cosmopolită, un loc al opulenței, al rivalităților și al intrigilor politice. Iar a doua parte este o analiză riguroasă a tratatului, care aruncă o nouă lumină asupra însemnatei contribuții
a lui Cantemir în teoria muzicii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.