Books Outlet

De ce plange mama? ( Editura: Arthur, Autor: Ion D. Sirbu, ISBN 9786060863878)

PRP: 38,38 RON (-15,01%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,62 RON
Diferență: 5,76 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060863878
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 176
Format: 14.5x21 cm

DESCRIERE

„Poți să înveți, pe dinlăuntru, care e rostul vieții și încotro mergem cu toții... să nu vă fie frică. Voi sunteți curați și buni. Pădurea știe asta. Aveți sufletul plin de dragoste: pădurea o simte. Ați avut un mare năcaz și umblați acum să ajungeți la un liman: pădurea are să vă ajute.“

 

Ligia și Radu nu înțeleg de ce tatăl lor s-a înstrăinat, vine târziu acasă, trist și cu ochii roșii, nici de ce mama lor pleacă, pe când ei stau mai mult singuri.

Într-o zi, cei doi frați hotărăsc să pornească la drum pentru a-și revedea mama. Călătoria se arată anevoioasă, dar oamenii pe care-i întâlnesc îi întâmpină cu duioșie și încurajări. Drumul e prilej bun de reflecție, iar statornicia dragostei lor le asigură puterea să meargă mai departe.

 

De ce plânge mama? povestește călătoria unor copii prin munți sălbatici, de-a lungul căreia învață să despartă binele de rău. E nevoie de un mare scriitor pentru ca o asemenea poveste, umilă și fantastică, să fie bine spusă. Ion D. Sîrbu se arată la înălțimea provocării: fin psiholog, romancierul urmează mișcările sufletelor naive și sentimentale ale copiilor. În contururile poveștii (criza unui cuplu, singurătatea copiilor, indiferența lumii exterioare, singurătatea naturii sălbatice sau generozitatea „ajutoarelor întâlnite de-a lungul călătoriei") se reflectă o schemă clasică a literaturii universale. Pentru un cititor atent, ironia autorului este și ea manifestă: față de lumea adulților, ca și față de clișeele scrierilor celebre despre „copii sărmani", citite în școlile dintotdeauna. Ion D. Sîrbu a fost, pentru câțiva ani, în zbuciumata lui existență, un foarte iubit profesor de gimnaziu, iar cartea de față este o adevărată cutie de rezonanță a unor asemenea episoade secundare dintr-o biografie artistică, în sine, exemplară pentru literatura română. Ioana Bot

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0672 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.