Books Outlet

Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Basescu si Ion Iliescu ( Editura: Letras, Autor: George Simion ISBN 9786068935607)

Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Basescu si Ion Iliescu ( Editura: Letras, Autor: George Simion ISBN 9786068935607)
PRP: 27,00 RON (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,30 RON
Diferență: 2,70 RON
Promoția expiră la 30.09.2023
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068935607
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 96
Format: 13x20 cm
Categoria: Carte diversa

DESCRIERE

Cu sânge rece și cald deopotrivă, lucrarea de față continuă mesajul de mobilizare românească al primei cărți semnate de autor, „Blocați în labirint”, dar iese din flancul de bătălie analitică precedent și deschide un front mult mai larg de subiecte ale prezentului românesc.

Titlul, combinație de capitol de memorii și satiră politică rablesiana, ne poziționează în timpul fulgerător al unor alegeri prezidențiale imediate.

Deși nu dezvăluie direcția finală a mesajului, fraza din titlu anunță că se vor trage niște clopote, și, cunoscându-l pe Simion, vor fi clopote sonore și limpezi.

Capitolele abundă în idei percutante ca lama ascuțită a proverbelor, dar tot amănuntele și detaliile sunt cheia cifrului care desface codexul sigilat.

Sunt câmpiile noastre, și munții tot ai noștri, O republică mică condusă de oameni mici, Centenarul cu două tăișuri, Subteranele puterii, Românii din exil – o sută de ani de la Unire, 30 de ani de la Revoluție, 4 luni de la europarlamentarele 2019, Simion are conștiința istoriei la fiecare frază. El chiar și atunci când știe că legea lustrației va deveni desuetă prin procrastinarea celor ce ascund dosare, tot o scoate sub laserul prezentului ca principiu și model, dar și ca steag de război și de igienizare a societății.

Sesiunea de întrebări din final e dialogul scurt, dar profund, al unui om care vorbește și în tăcere cu cei care îi sunt atât de apropiați sufletului: românii de pretutindeni.

Pentru democrație și libertate pretutindeni, dar, în primul rând, pentru români, Simion ne reamintește că omul politic trebuie să facă politică pentru polis.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi

- Carte diversa

Created in 0.0331 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.