Credinta prin sabie, scurta istorie a conflictului dintre crestini si musulmani ( Editura: Niculescu, Autor: Alan G. Jamieson ISBN 978-606-38-0104-4 )

Credinta prin sabie, scurta istorie a conflictului dintre crestini si musulmani ( Editura: Niculescu, Autor: Alan G. Jamieson ISBN 978-606-38-0104-4 )
-10%
ISBN: 978-606-38-0104-4
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 320
Format: 13X20
Categoria: Religie
Preț: 26,91 RON
29,90 RON (-10%)
Promoția expiră la 28.02.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Odata  cu inmultirea actelor teroriste si a confruntarilor militare din ultimul timp, precum si cu aparitia ideologiilor fundamentaliste care se radicalizeaza  din ce in ce mai mult, conflictul dintre crestini si musulmani este, poate, mai vizibil ca oricand - insa nu este deloc unul nou. Alan G. Jamieson analizeaza, in lucrarea de fata, lunga si insangerata istorie a conflictului dintre crestini si musulmani, scotand in evidenta, in studiul sau concis, dar cuprinzator, cat de mult se leaga acest vechi conflict de evenimente decisive din istoria lumii.
credinta prin sabie incepe cu primele secole zbuciumate ale conflictului, analizand preceptele religioase care au stat la baza ciocnirilor dintre crestini si musulmani si care, ulterior, au alimentat legendarele cruciade. Traversand intreaga intindere a teritoriilor arabe si a celor crestine, Alan G. Jamieson face cronica furtunoasei eopei de la cuceririle arabe din secolul al VII-lea, pana la aparitia puternicului Imperiu Otoman si prabusirea sa la sfarsitul Primului Razboi Mondial. In aceasta carte, autorul analizeaza dinamica complexa a secolului XX, cand lumea crestina a fost transformata in Occidentul secular, iar natiunile islamice s-au eliberat de sub coloniasmul european pentru a infiinta guverne care oscileaza intre laic si religios.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.5829 sec