Books Outlet

Corpus Hermeticum ( Editura: Herald, Autor: Hermes Trismegistos ISBN 9789731114910 )

Corpus Hermeticum ( Editura: Herald, Autor: Hermes Trismegistos ISBN 9789731114910 )
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-973-111-491-0
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: 3
Pagini: 263
Format: 13X21
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Corpus Hermeticum contine tratatele de baza ale traditiei trismegiste, redactate probabil in egipt, cam in perioada cuprinsa intre sec. al II-lea si al III-lea d. Hr. Acest corpus provine din acelasi cadru religios si filozofic care a produs neoplatinismul, crestinismul si gnosticismul: un cadru ce isi are radacinile in impactul dintre gandirea platonica si vechile traditii ale Orientului elenizat.
Aceste scrieri reprezinta doar o parte din bogata literatura atribuita miticului Hermes Trismegistos ( cel de trei ori foarte mare ), o contopire elenistica dintre zeul grec Hermes si zeul egiptean Thot. Dupa cum afirma F. Barret ( Biographia Antiqua ) prin aceste carti ( Hermes ) a transmis cunoasterea divina intregii posteritati ; prin intermediul acestora s-a aratat a fi nu doar un om cu inspiratie divina ci si un filosof profund care si-a capatat intelepciunea de la Dumnezeu si nicidecum de la oameni.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0895 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.