Books Outlet

Copilasii mamei lenese merg bucurosi la scoala (Editura: Paralela 45, Autor: Anna Bikova ISBN 9789734736645)

Copilasii mamei lenese merg bucurosi la scoala (Editura: Paralela 45, Autor: Anna Bikova ISBN 9789734736645)
PRP: 35,00 RON (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,75 RON
Diferență: 5,25 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734736645
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 236
Format: 16X23
Categoria: Parenting

DESCRIERE

Succesul e un cocktail preparat… jumătate din „natură“, jumătate din „cultură“. În funcţie de mediul în care este educat, copilul își îmbracă temperamentul într-un caracter. Și, ne place sau nu, copiii sunt oglinda celor care i-au crescut.

De vreme ce ne dorim ca cei mici să devină mai buni decât noi, e cazul să colaborăm – cu bunăvoinţă și respect. Școala nu poate face educaţie de una singură. Și nici părinţii nu pot ţine locul profesorilor. Dacă acasă copilul are parte de toleranţă infinită, în clasă îi va fi greu să-și controleze propriul comportament. Iar dacă acasă e mustrat sever pentru notele primite, în clasă va deschide gura tot mai rar și mai temător.

Copilul își dorește cu adevărat să înveţe abia după ce capătă încrederea că e capabil de asta. (Nu invers!) Dar cum ajunge să aibă încredere în sine?

Prin dezvoltarea spiritului de explorator (ca să nu se teamă de greșeli), prin conectare emoţională (ca să aibă în braţele cui să găsească soluţii), prin respectarea tipului de personalitate (ca să nu fi e mereu împins spre pasiuni care nu sunt ale lui) – ne spune Anna Bîkova în cartea de faţă. În caz contrar, tot ceea ce deprinde copilul este „neajutorarea învăţată“.

Și mai există o problemă care necesită cooperare între părinţi și profesori: e prevăzută în Legea educaţiei naţionale sub numele de „bullying“. Este momentul să luăm atitudine în mod solidar. Dacă acum stăm cu mâinile-n sân, atunci când propriul copil va ajunge să fie următoarea victimă nici pentru el nu va sări nimeni.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.