Books Outlet

Concert din muzica de Bach ( Editura: Cartex, Autor: Hortensia Papadat-Bengescu ISBN 9789731045863 )

Concert din muzica de Bach ( Editura: Cartex, Autor: Hortensia Papadat-Bengescu ISBN 9789731045863 )
-15%
Preț: 13,60 RON
16,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-104-586-3
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 214
Format: 13X20
Categoria: Scriitori Romani

DESCRIERE

Provocarile venite in ultimul timp din campul literar romanesc au modificat substantial lectura textelor scriitorilor moderni. In colectia Literatura romana moderna sunt arhivate contributiile unor participanti majori la schimbarea de discurs literar. Incercam astfel sa adresam o invitatie elevilor si profesorilor de a cauta sa inteleaga mizele si subtextul unei schimbari de paradigma literara.
Caracterul de modernitate al operei pe care a scris-o Hortensia Papadat-Bengescu il face, mai presus de orice, tocmai aceasta teorie a trupului sufletesc  si anume prin sugestiile fenomeologice pe care le contine, prin afirmarea hotarata a substantialitatii sufletului nostru. Ea pregateste astfel terenul pentru cea dintai analiza fenomenologica a sentimentului iubirii, pe care a cunoscut-o literatura romana, si pe care i-o datoreaza lui Camil Petrescu. Meritele Hortensiei Papadat-Bengescu sunt la fel de mari si in studiul pe care il intreprinde asupra raporturilor dintre fizic si moral, cu o speciala accentuare a insemnatatii pe care o detine influenta particulariltatilor corporale asupra sufletului.
Scriitoarea se arata astfel in mod intens preocupata de problema realitatii vietii noastre launtrice ; opera ei exprima aceeasi nevoie de autenticitate ce isi va afla ecou - sub alte forme, desigur - si in opera altor romancieri romani.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0994 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.