Books Outlet

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania. Volumul I – De la inceputuri pana catre anul 1540 (Editura: Humanitas Autor: Radu Oltean ISBN 9789735069957)

Cetati, castele si alte fortificatii din Romania. Volumul I – De la inceputuri pana catre anul 1540 (Editura: Humanitas Autor: Radu Oltean ISBN 9789735069957)
Preț: 69,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6995-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: I
Pagini: 104
Format: 21,5x30.5 cm
Categoria: Istoria Romaniei

DESCRIERE

Proiectul Cetăți, castele și alte fortificații din România, o monografie unică în istoriografia noastră, concepută în patru volume, își propune reconstituirea unei imagini de ansamblu a arhitecturii de apărare din această zonă geografică, din Neolitic până în secolul XX. Textul sintetizează istoria politică și militară a spațiului carpato-dunărean, prezentând contextul în care au fost ridicate structurile fortificate de-a lungul timpului. Fotografiile, desenele de arhivă sau imaginile aeriene pun într-o lumină nouă siturile și monumentele – mai mult sau mai puțin cunoscute publicului pasionat. Ilustrațiile originale sunt executate pe baza unei documentări minuțioase, cu măiestria care l-a impus pe Radu Oltean ca pe un reper de neocolit în domeniul reconstituirii vizuale a istoriei. Nu în ultimul rând, această serie reprezintă cel mai puternic argument pentru conservarea unui patrimoniu extrem de valoros, vitregit de vicisitudinile trecutului și, mai ales, ale prezentului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0486 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.