Books Outlet

Ce mananci cand ai diabet (Editura: Medicinas, Autor: Gabriel Nicolaev ISBN 9786069491645)

PRP: 99,00 RON (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 84,15 RON
Diferență: 14,85 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069491645
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 231
Format: 13X20
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Ce mananci cand ai diabet - Gabriel Nicolaev

Ce mananci cand ai diabet - Gabriel Nicolaev

-10%

Preț: 89, 10 RON

99, 00 RON (-10%)

Disponibilitate: în stoc

cumpără

AutorGabriel Nicolaev

EdituraMedicinas

Anul publicării: 2022

 

Ce mananci cand ai diabet - Gabriel Nicolaev

 

Cătina (Hyppophae rhamnoides), numită şi ”ginsengul românesc”, este o plantă din flora autohtonă, din familia Elegnaceae. Prezintă bobiţe aurii care ajung la maturitate toamna şi spini redutabili. Este un adevărat rezervor de antioxidanţi, vitamine şi minerale, fiind utilă în tratarea multor boli şi în fortifierea organismului.

 

In diabet, nu acţionează în mod direct prin reducerea glicemiei, ci prin ameliorarea tuturor metabolismelor (inclusiv lipidic şi glucidic) şi prin protecţia hepatică şi probabil şi pancreatică, datorită efectului antioxidant. Aportul de vitamine şi minerale permite regenerarea ţesuturilor, inclusiv acelui pancreatic.
De altfel, adaugarea sa în tratamentul diabetului alături de alte produse antidiabetice, a crescut eficienţa acestor produse.

 

Este folosită în special sub formă de ulei de cătină, ce conţine în principal acizi graşi polinesaturaţi, licopen, tocoferol, fitosteroli - compuşi cu rol protector cardiovascular, hipolipemiant, imunostimulator, antioxidant, reglator hormonal, protector contra radiaţiiilor ultraviolete.


Fructul de cătină conţine şi o mare cantitate de vitamina C, vitaminele A şi E - cu rol în protecţia tuturor ţesuturilor, în special a ochilor, sistemului nervos, sistemului respirator, al pielii. Se poate folosi şi sub formă de ceai, pentru prezervarea vitaminei C, care se pierde în mare parte în ulei.


La noi în ţară se fac cercetări de mai multe decenii asupra beneficiilor cătinei, la Institutul de Cercetare Chimico-Farmaceutică şi la Institutul de Cercetări Alimentare. Cătina obţinută prin creştere spontană sau prin cultură în ţara noastră conţine cele mai multe substanţe active din întreaga lume - cel puţin, după datele actuale...

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0377 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.